سهیلا صادق زاده مدیرکل معماری و ساختمان شهرسازی و معماری شهرداری تهران در گفتگو با خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به فعالیتهای کارگروه معماری و منظر شهری و کمیته بناهای شاخص، اظهار داشت: تاکنون بیش از 800 جلسه کمیته نما در سطح مناطق تشکیل شده است و در مجموع حدود 15 هزار طرح نما مورد بررسی و ارزیابی کارشناسایی قرار گرفته است.
صادق زاده عنوان کرد: در نظر داریم اساتید دانشگاهی، معماران و طراحان شهری عضو کمیته نما را که حدود یک سال از فعالیت آنان میگذرد ضمن امکان حضور و عضویت چرخشی در سایر کمیتههای نمای مناطق مورد ارزیابی قرار دهیم و تمامی اساتید با شرایط خاص هر منطقه آشنا و تبادل نظر و تجربیات در این کمیتهها تقویت میشود.
وی در ادامه با اشاره به تشریح اقدامات صورت گرفته در ساماندهی بحث نما، افزود: با توجه به اهمیت نما در سیما و منظر شهری و از آنجایی که نما در حوزه معماری بخشی از هویت و حقوقی عمومی شهروندان را در بر میگیرد در یک سال گذشته فعالیتها و اقدامات موثری در حوزه ساماندهی نمای سازههای شهری صورت گرفته است که این امر با تشکیلکمیته نما در مناطق 22 گانه تکمیل شده است.
مدیر کل معماری و ساختمان شهرسازی و معماری شهرداری تهران با تأکید بر اهمیت توجه به ضوابط در ساماندهی نما و سازههای شهری، تصریح کرد: اتفاق خوبی که در جریان ارزیابی و داوری طرحهای نما افتاده است که طیف قابل توجهی از شهروندان و افراد درگیر در حوزه معماری و ساخت و سازه همچون مسئولان، مالکان، سرمایه گذاران و مهندسان و طراحان با این بخش بیشتر آشنا و درگیر شدهاند که در این زمینه در برخی از مناطق 13 ،18 ،8 ،2 ،14 استقبال خوبی را در زمینه فرایند ساماندهی نما صورت گرفته است.
صادق زاده افزود: در سال گذشته هدف عمده مطرح کردن مقوله نما در سطح جامعه بوده و در کنار آن شناسایی نیازها و اولویتهایی است که در این روند و نحوه بررسی و ارزیابی طرحها تأثیر گذار بوده که متعاقب آن مشارکت مردم و آموزش و اطلاع رسانی مستمر مورد توجه قرار گرفته است.
وی با اشاره بر اهمیت حساس کردن بخشهای مرتبط با نما بویژه شهروندان و سازندگان و مالکان، گفت: بر این اساس در سال 95 با تنظیم پیامهای اطلاع رسانی که برای عموم شهروندان قابل توجه است موضوع نما را در مقیاس وسیع تری در سطح جامعه مطرح خواهد شد که در این زمینه با همکاری سازمان زیباسازی با تبلیغات محیطی همچون بنرها و بیلبوردها اقدامات اطلاع رسانی آغاز خواهد شد.
صادق زاده عنوان کرد: موضوع مهم دیگری که حاصل تجربه یک سال ما در شهرداری است توجه به زمینه و بافت پیرامونی در زمان طراحی است که با در نظر گرفتن جانمایی ساختمان در میان بافت صورت میگیرد.
مدیر کل معماری و ساختمان شهرداری گفت: هر ساختمانی باید بتواند دیالوگی با تاریخ، باورها و نیازهای فضا و زمان خاص خود برقرار کند.
وی در پایان گفت: قضاوت درباره ظاهر یک بنا( نما) کار دشواری است که یک ساختمان چیزی فراتر از نمایش بیرونی آن بوده و در زمان داوری داشتن دانش کافی درباره عملکرد بنا ضرورت دارد. افرادی که طرح نمایی را داوری میکنند باید بتوانند آن را تغییر دهند و این مهم از طریق بررسی توامان پلان، مقطع و حجم امکان پذیر است بر این اساس میتوان گفت عامل موثر در ساخت یک ساختمان خوب شامل یک دستور کار کارفرمایی، معمار خوب که اضلاع یک مثلث را تشکیل میدهند.
انتهای پیام/