به گزارش خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران،امروزه نمای ساختمانی در سیمای شهری و جلوگیری از آشفتگی بصری آن،نقش عمده و کم نظیری را ایفا می کند.
در حال حاضر در بسیاری از نقاط کلانشهرها شاهد ساخت و احداث بناهایی هستیم که بعضا همخوانی با اخلاق همسایه داری ندارد،در واقع طراحی نما و سیمای ابنیه و ساختمان ها یک هنر است و در صورت عجین شدن این هنر در کنار اخلاق بطور یقین حفظ حقوق همسایه ها به نحو موثری فراهم می شود.
متاسفانه در طول سالیان گذشته آنطور که شایسته است به این موضوع توجه نشده و با وجود نظم و نظام خاص و منسجم شهرسازی سنتی و کارآمدی آن،چنین امر حائز اهمیتی بعضا نادیده گرفته می شود و گاه با معماری و الگوبرداری خاص از فرهنگ غربی مبادرت به پیاده سازی آن می شود که گاها حقوق همسایگی و حریم خصوصی را تحت الشعاع قرار می دهد.
به چالش کشیده شدن حریم خصوصی صرفا با الگوبرداری نادرست از شیوه معماری فرنگی حاصل نمی شود،بلکه گاهی غیراستاندارد بودن ابنیه مزید بر علت می شود تا خصوصی ترین حریم زندگی انسان که به نوعی منزل و سکونت گاه اوست ناایمن شود.
ساخت آپارتمانهایی با فاصله محدود در مقابل هم و رو در رو قرارگرفتن پنجره ها از نمونه مصادیق بارز به مخاطره افتادن حریم خصوصی می شود.
دامنه و دایره دیده بصری که بواسطه چنین ساختارها و ساخت و سازهای غیر اصولی پدید می آید ساختمان های اینچنینی را آنقدر ناایمن می سازد که حریم را به واژه ای کمرنگ مبدل می سازد.
**تاثیر گذاری نمای غیر استاندارد بر ابنیه فرسودهغلامرضا تشکینی،کارشناس ارشد معماری در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران در خصوص تاثیر ابنیه استاندارد بر بافت های فرسوده اظهار کرد:الگو گیری و الگو برداری از سیمای بصری ساختمان از نمونه مواردی است که در بافت فرسوده باید بسیار مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود:به واقع می توان گفت ساخت بنای نوساز و استاندارد در بافت فرسوده تاثیر بسزایی دارد زیرا عموما ابنیه تازه ساز در چنین محدوده ای الگو قرار گیرد و به نوعی می توان از آن تحت عنوان پروژه های محرکی یاد کرد که بر دیگر ساختمان ها در ابنیه فرسوده نیز تاثیر گذاری خواهد داشت.
تشکینی گفت:عدم رعایت اصول معماری و شهرسازی،حریم خصوصی همسایگان را به مخاطره می اندازد و باید همواره این امر خطیر مدنظر قرار گیرد که لازمه حُسن همجواری و تعامل مثبت و سازنده با همسایگان حفظ حقوق شهروندی این گروه و طیف است.
** تاثیر معماری شهری بر رفتار انسانیکی دیگر از نکات قابل توجه در خصوص معماری تاثیری است که فضای عمرانی و شهرسازی بر روح و روان انسان می گذارد و به نوعی می توان گفت سبک معماری نمادی از قدرت و اقتدار به شمار می رود.
در صورت وجود نظم و هارمونی در نظام معماری شهری بخشی از تنش ها و درگیری ها میان شهروندان کاهش می یابد زیرا در حال حاضر برخی از اصطحکاکات میان مردم متاثر از نادیده گرفتن حق و حقوقشان در سبک ها و شیوه های معماری است.
**فرهنگ سازی و آموزشبطور یقین فرهنگ سازی عمیق لازمه حصول توفیقات هرچه مطلوب تری در این عرصه خواهد بود و این مهم جز با آموش مستمر و اصولی محقق نخواهد شد.
در این میان آموزش و پرورش نقش بسزایی در تحقق اهداف از پیش تعیین شده در ابعاد گوناگون ایفا می کتد که در کنار خانواده به نوعی در تعالی و رشد جامعه موثر و تعیین کننده است.
به واقع با برنامه ریزی دقیق و اصولی و نهادینه کردن معماری اصولی و ارزش محور در جامعه،می توان علاوه بر برخورداری از جامعه ای با نشاط و پویا،در حفظ حریم خصوصی شهروندان نیز موفق ظاهر شد.
انتهای پیام/