عضو هیئت رئیسه کمیسیون اصل نود مشکلات ایرانیان مقیم خارج کشور از را تشریح کرد.

ش
"حسین آذین" عضو هیئت رئیسه کمیسیون اصل 90 در گفت‌وگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،‌ با توجه به تخلفات برخی از سفارت خانه‌های کشورمان  در حمایت از اتباع ایرانی گفت: کمیسیون اصل 90 در مکاتبه‌ای با وزارت امور خارجه خواستار ارائه گزارش این وزارتخانه درباره وضعیت ایرانیان زندانی خارج از کشور و تشریح اقدامات حمایتی ایران از آن‌ها شد که در همین راستا معاون کنسولی امور مجلس و ایرانیان وزارت خارجه گزارشی را تقدیم کمیسیون اصل 90 کرد.

تقلیل تعداد زندانیان ایرانی خارج از کشور


عضو هیئت رئیسه کمیسیون اصل نود با اشاره به بخش‌هایی از این گزارش و اقداماتی که وزارت خارجه جهت کاهش آمار زندانیان ایرانی خارج از کشور انجام داده است، اظهار داشت: بر اساس این گزارش، آمار زندانیان ایرانی در خارج از کشور از 3500 نفر در سال 92 به 2370 نفر در سال 93 تقلیل یافته و همچنین در سال 93 جمعا 643 نفر آزاد شدند و 131 نفر نیز برابر موافقتنامه‌های انتقال محکومین و رایزنی‌های کنسولی با مسئولین کشورهای مخاطب به داخل کشور منتقل شده‌اند تا مابقی دوران محکومیت‌شان را در زندان‌های ایران سپری کنند.

مکاتبه کمیسیون اصل 90 با وزارت امور خارجه


وی تصریح کرد: بر همین اساس کمیسیون اصل 90 طی مکاتبه‌ای خواستار شد که وزارت امور خارجه  برنامه‌هایش را برای ایرانیان مقیم خارج از کشور و همچنین ایرانیانی که برای سفرهای سیاحتی،‌ زیارتی و تجاری به کشورهای دیگر سفر می‌کنند تشریح و تبیین کند تا بتوانیم با آگاهی‌بخشی و تبیین قوانین و مقررات از بروز برخی آسیب‌ها که ممکن است انرژی زیادی از کشور را صرف کند، جلوگیری کنیم.

آذین با بیان اینکه پیرو این مکاتبه وزارت خارجه جوابیه‌ای را به کمیسیون ارائه داد، اذعان داشت: از جمله آنکه در این گزارش بیان شد که طی سال‌های اخیر به دلایل مختلف داخلی و بین‌المللی سفرهای خارجی اتباع ایرانی با اهداف زیارتی،‌ گردشگری، اقتصادی و مهاجرت بسیار افزایش یافته و این حضور گسترده در خارج از کشور منجر به بروز مشکلاتی چون هتک حرمت و بازداشت برای هم‌وطنان‌مان شده است.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون اصل نود با اشاره به قسمت‌های دیگری از این گزارش گفت: همچنین در این گزارش ذکر شده است که در یک دهه گذشته منحنی تعداد زندانیان ایرانی در خارج از کشور سیر صعودی داشته ولی در مقایسه با تعداد سفرهای خارجی انجام شده توسط اتباع ایرانی این میزان از روند رو به کاهشی برخوردار بوده است.

تفکیک زندانیان ایرانی
خارج از کشور

وی با بیان اینکه طبق گزارش ارائه شده وزارت خارجه به این جمع بندی رسیدیم که نشان می‌دهد عمده ایرانیان زندانی در خارج از کشور در سه دسته قرار می‌گیرند، ادامه داد: دسته اول عمدتاً مسافرینی هستند که به دلیل عدم آشنایی با قوانین محلی و یا به طمع درآمد زیاد گرفتار شده‌اند.

آذین با بیان اینکه پیرامون این دسته از زندانیان کمیسیون اصل نود درخواست کرد که اقدامات پیشگیرانه و آموزشی صورت گیرد، گفت: مشکل عمده اتباع ایرانی عدم آگاهی است به همین دلیل ضرورت دارد قبل از سفر هشدارهای لازم به مسافرین داده شود.

نماینده رفسنجان با اشاره به اینکه تعداد بسیاری از بازداشت‌شدگان ایرانی نیز در ایست‌های بازرسی و کنترل ایست‌های خودی دستگیر می‌شوند، اذعان داشت: لازم به ذکر است که دسته سوم از زندانیان نیز به دلیل فعالیتهای اجتماعی و اقتصادی‌شان در کشور هدف دستگیر شده‌اند.

وی سپس به بیان راهکارهایی به منظور جلوگیری از بروز مشکلات زندانیان ایرانی خارج از کشور پرداخت و گفت: به دلیل ایجاد مشکلات عدیده‌ برای اتباع کشورمان در خارج از کشور باید برنامه‌ریزی‌های لازم فرهنگی، آموزشی، تبلیغات‌ و آگاه‌سازی عمومی از طریق رسانه‌های گروهی کشور برای مسافران صورت گیرد.

ضرورت تجهیز مرزها و گمرک‌ها

آذین با تاکید بر ضرورت تقویت و تجهیز مرزها و گمرک‌ها به امکانات پیشرفته بازرسی اظهار داشت: متاسفانه شرکت‌ها و آژانس‌های گردشگری در قبال اتفاقاتی که برای مسافران در خارج از کشور رخ می‌دهد، مسئولیت‌پذیر نیستند لذا لازم است که تغییر رویه دهند.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون اصل نود با بیان اینکه نظر به اینکه بروز چنین مشکلاتی برای مسافران یک امر همیشگی است و مربوط به شرایط و موقعیت‌های خاصی نیست، خاطر نشان کرد: ضرورت دارد برنامه‌ریزی‌ها و اقدامات پیشگیرانه بیشتری چون تشدید قوانین و برخورد سخت گیرانه با عابران غیر مجاز، افزایش همکاری پلیس مواد مخدر و اینترپل با مقامات ذیربط کشورهای هدف به منظور مبارزه با باندهای قاچاق، جلوگیری از ورود اتباعی که در خارج از کشور مرتکب اعمال مجرمانه‌ شده‌اند و افزایش مسئولیت شرکت‌‎های حمل و نقل و ترانزیت در مورد جرائم رانندگان به طور دائمی و متناسب با تحولات صورت گیرد.

گفتنی است که مدتی است گزارش‌هایی از نحوه فعالیت سفارتخانه‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور و اجرای ناقص قانون حمایت از اتباع ایرانی از سوی وزارت خارجه به کمیسیون اصل 90 واصل شده که حاکی از آن است که سفارتخانه‌های ایران در برخی کشورها آنطور که شایسته است، فعالیت نمی‌کنند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار