گجت‌هایی که جهان را تغییر دادند

دستگاه کنترل از راه دور در نگاه نخست همانند گجتی ناچیز و کم اهمیت به نظر می رسد اما با نگاهی به زندگی روزانه و دستگاه های مختلف، از قفل خودرو تا چراغ ها، که به صورت بی سیم کنترل می شوند، در می یابید که باید نظر خود را تغییر دهید.

 به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان پیشرفت فناوری تاثیر چشمگیری بر زندگی انسان داشته و در بهبود سطح زندگی و آسان ساختن آن برای ما نقشی کلیدی ایفا کرده است. در این میان برخی گجت ها چنان تاثیرگذار بوده اند که تغییرات اساسی در زندگی انسان ایجاد کرده اند. در ادامه قصد داریم با چند نمونه از این گجت ها بیشتر آشنا شویم.
 
مودم
 
ما نمی توانیم اینترنت را یک گجت بنامیم اما در عوض این عنوان را به مودم، و به نوعی جانشین آن یعنی روتر، اختصاص می دهیم. مودم های با قابلیت کنترل نرم افزاری در دهه 1980 به همراه نخستین رایانه های شخصی روانه بازار شدند و روترهای وای فای به تدریج از آغاز قرن بیست و یکم معرفی شدند.
 
آی‌فون
 
معرفی آی‌فون در سال 2007 معنی دیگری به دنیای گوشی های هوشمند بخشید و جریان این بازار را به طور کامل تغییر داد. استیو جابز و مهندسان اپل در درجه نخست آی‌فون را یک رایانه مینیاتوری با نمایشگر لمسی در نظر می گرفتند و در درجه دوم آن را یک تلفن همراه می دانستند و این رویکرد خیلی زود در بازار گوشی های هوشمند توسعه یافت.
 
دوربین دیجیتال

گجت‌هایی که جهان را تغییر دادند
 
نخستین دوربین های دیجیتال که در اواخر دهه 1980 معرفی شدند کند و گران قیمت بودند و همچنین عکس هایی با کیفیت بسیار پایین تولید می کردند اما آنها روش ثبت تصاویر را برای همیشه تغییر دادند: دوربین های دیجیتال توانایی مشاهده فوری عکس را ارائه کرده اند که امکان انتخاب چند عکس از میان تعداد زیادی عکس و در نهایت به اشتراک گذاری عکس ها در چند ثانیه با تمام دنیا را میسر کرده است.
 
گیم بوی
 
 
گیم بوی (Game Boy) انقلابی در دنیای کنسول های بازی قابل حمل و در کل دنیای سرگرمی ایجاد کرد. گیم بوی یکی از نخستین گجت های قابل حمل، مقرون به صرفه و به واقع سرگرم کننده بود و شاید به همین دلیل است که نینتندو حدود 118 میلیون دستگاه از آن را به فروش رسانده است.
 
تلویزیون
 

امروزه، مشاهده زنده اتفاقاتی که در سوی دیگر جهان رخ می دهد دیگر چیز شگفت انگیزی نیست اما در دهه 1930، زمانی که فروش نخستین تلویزیون ها آغاز شد، رویدادی فوق العاده بود. تلویزیون به واقع تغییری اساسی در روش برقراری ارتباط بین انسان ها و کسب اطلاعات ایجاد کرده است.
 
پخش کننده MP3
 
گجت‌هایی که جهان را تغییر دادند
 
کدک MP3 ابزاری برای معرفی موسیقی در فرمتی بود که هم از نظر اندازه فایل کوچک و هم از نظر کیفیت صدا مطلوب بود. هنگامی که نخستین دستگاه های پخش کننده MP3 معرفی شدند تعداد فایل های موسیقی که یک فرد می توانست با خود حمل کند از چند ده آهنگ به چند صد و چند هزار آهنگ افزایش یافت.
 
دستگاه کنترل از راه دور
 
دستگاه کنترل از راه دور در نگاه نخست همانند گجتی ناچیز و کم اهمیت به نظر می رسد اما با نگاهی به زندگی روزانه و دستگاه های مختلف، از قفل خودرو تا چراغ ها، که به صورت بی سیم کنترل می شوند، در می یابید که باید نظر خود را تغییر دهید. نیکلا تسلا مدعی معرفی نخستین دستگاه کنترل از راه دور است که با امواج رادیویی کار می کرد. این کنترل از راه دور در سال 1898 توسعه داده شد و «تله‌اتومتون» نام داشت.
 
ماوس
 
 
ماوس رایانه از دهه 1960 تا به امروز چندان تغییر نکرده و بدون تردید در زمان معرفی یکی از گجت هایی بود که قواعد بازی در دنیای رایانه ها را تغییر داد. معرفی ماوس به جابجایی از سیستم عامل های مبتنی بر خط فرمان به رابط های کاربری گرافیکی مبتنی بر نشانه و کلیک کمک کرد و همچنان از بهترین ابزارهای ورود دستور محسوب می شود.
 
رایانه شخصی
 
 
رایانه ها در ابتدا به عنوان دستگاه هایی شخصی در نظر گرفته نمی شدند زیرا افزون بر قیمت بسیار زیاد، فضای زیادی را نیز اشغال می کردند. رایانه های شخصی برای نخستین بار در دهه 1950 پدیدار شدند اما معرفی سه دستگاه در سال 1977 شامل کومودر PET، اپل II و تندی TRS-80 جرقه انقلاب میکرورایانه ها را روشن کرده و بنیان ظهور لپ تاپ ها و دسکتاپ های امروزی را شکل دادند.
 
خودپرداز پول

گجت‌هایی که جهان را تغییر دادند
 
 
در این مورد، ما به طور ویژه درباره یک گجت صحبت نمی کنیم بلکه بخشی از ماشین آلات که نقشی کلیدی در زندگی مدرن دارد، مد نظر است. تا پیش از معرفی دستگاه های ATM یا خودرپردازهای پول در سال 1967، مردم در صورت نیاز به پول نقد مجبور بودند آن را مستقیم از باجه بانک دریافت کنند و در روزهای تعطیل ممکن بود با مشکلات جدی مواجه شوند.
 
کیندل
 
همانند آی‌پاد اپل که نخستین پخش کننده موسیقی دیجیتال نبود، کیندل آمازون نیز نخستین کتابخوان الکترونیکی نبود اما نقشی کلیدی در محبوبیت کتابخوان های الکترونیکی ایفا کرد. کیندل که از پشتیبانی اکوسیستم خرده فروشی عظیم کتاب های دیجیتالی و فیزیکی آمازون برخوردار بود در مرکز تغییر عادات مطالعه در دنیای همواره آنلاین و متصل قرار گرفت.


منبع: عصرایران
 برای آگاهی از آخرين اخبار و پيوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان اينجا را کليک کنيد.
انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.