رئیس شبکه دامپزشکی چناران گفت: به منظور اطمینان از سلامت گوشت های کشتار ، در شهرستان چناران بیش از 11هزار و 400 لاشه استحصالی در کشتارگاه ها مورد بازرسی بهداشتی قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد ، رئیس شبکه دامپزشکی چناران در خصوص نحوه نظارت در کشتارگاه های دام اظهار داشت: به منظور استحصال یک لاشه سالم، تمامی دامها باید قبل و بعد از کشتار مورد بازرسی بهداشتی قرار گیرد لذا تمامی دامها حداکثر ۲۴ ساعت قبل از کشتار تا چند دقیقه قبل از کشتار معمولا”در سالن انتظار، ‌در محلی که دام ها آرام و درحال استراحت هستند ، ‌انجام می شود.

محمد سیاح افزود : از ابتدای سال جاری بیش از ۱۰ هزار و ۸۰۰ لاشه استحصالی گوسفند و بز و تعداد ۶۰۹ لاشه گاوی با نظارت مستقیم بهداشتی دامپزشکی توزیع شده است که در مجموع بیش از ۱۱هزار و ۴۰۰ لاشه استحصالی در کشتارگاه ها مورد بازرسی بهداشتی قرار گرفته است.

سیاح افزود: بازرسی دامها حداکثر ۲۴ ساعت قبل از کشتار در سالن انتظار، ۵۰ درصد عملیات بازرسی گوشت را شامل می شود و علاوه بر اینکه کمک موثری در تشخیص بیماری می نماید، در این نوع بازرسی تشخیص بعضی از بیماریها از جمله هاری، ‌کزار، تب شیر، (B.S.E) و بعضی مسمومیت ها که در لاشه هیچ علامتی ندارند و در بازرسی پس از کشتار قابل تشخیص نمی باشند را ممکن می سازد .

رئیس شبکه دامپزشکی چناران خاطر نشان کرد: در بازرسی قبل از کشتار نیازی به مقید کردن و معاینه دقیق دام ها نیست و معمولا” با مشاهده سالم بودن دام تشخیص داده می شود. دام سالم سرحال و کنجکاو بوده و دارای چشم های براق موهای صاف و پوزه مرطوب می باشد. نشخوار می کند و بدنش دارای تقارن دو طرفه است . ترشحی از بینی ، ‌دهان ، چشم ،‌ واژن و مقعد ندارد و تنفسش طبیعی و آرام است.

سیاح در ادامه گفت: اما دام غیر سالم بیحال است و چرت می زند، نشخوار نمی کند و معمولاً علائمی از بیماری مثل اسهال، نفخ، ‌عطسه یا سرفه،‌لنگش،‌ترشحات چرکی یا خونی از دهان، ‌بینی،‌ مقعد یا واژن،‌ عدم تعادل، ‌لاغری شدید، ‌تنفس غیر طبیعی را نشان می دهد. همچنین به منظور شناسائی بسیاری از بیماری ها کلیه لاشه ها پس از کشتار مورد ارزیابی و در صورت لزوم نسبت به آزمایشات لازم اقدام می گردد.

انتهای پیام/ز

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.