به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر سیدجواد امیریزاد اظهار داشت: 65 درصد جراحیهای زیبایی در کشور ما مربوط به بینی است به طوری که ایران چهارمین کشور دنیاست که بیشترین عمل زیبایی بینی را انجام میدهد.
وی گفت: سالانه 40 هزار جراحی زیبایی درکشور انجام میشود که شاید ده برابر این تعداد، جراحی ترمیمی داشته باشیم ضمن این که در دوره آموزشی جراحی پلاستیک، برنامههای درسی جراحیهای زیبایی یک پنجم کل دورههای آموزشی جراحی پلاستیک است.
وی افزود: چهار پنحم بقیه آن جراحیهای ترمیمی شامل اصلاحات ناهنجاریهای مادرزادی فک و صورت، و دست، آسیبهای اعضای بدن در تصادفات و سوختگیها و تومورهاست که متاسفانه در برابر جراحیهای زیبایی به چشم نمیآیند.
این فوق تخصص جراحی پلاستیک گفت: به علت این که در کشور ما 60 تا 65 درصد جراحیهایی زیبایی مربوط به بینی است این رقم نسبت به کشورهای همسایه و منطقه آمار بالایی به نظر میرسد در حالی که آمار جراحیهای ترمیمی، بسیار بیشتر از جراحیهای زیبایی است.
دکتر امیریزاد از ورود افراد غیرمتخصص در این رشته و نبود نظارت و بازرسی کافی گلایه کرد و گفت: روی مطب برخی از پزشکان، عنوان جراح پلاستیک بینی، شکم و سینه مینویسند در حالی که ما رشتهای به نام جراحی پلاستیک بینی و سینه نداریم.
وی افزود: فوق تخصص جراحی پلاستیک به کسی اطلاق میشود که پس از اتمام دوره جراحی عمومی، سه سال دوره آموزشی جراحی پلاستیک را طی میکند اما متاسفانه بسیاری از افراد بدون گذراندن این دوره از واژه جراحی پلاستیک هم استفاده میکنند که این موضوع مورد اعتراض ماست و به مراکز نظارتی هم اعلام کردهایم ولی آن طور که باید و شاید به این موضوع رسیدگی نمیشود.
دبیر انجمن جراحان پلاستیک ترمیمی و زیبایی به شکایت مراجعه کنندگان پس از جراحی و ایجاد عارضه اشاره کرد و گفت: بعد از شکایت این افراد و طرح در کمیسیون پزشکی متوجه میشویم که پزشک مربوط اصلا جراح پلاستیک نیست و مراجعه کنندگان فقط به تبلیغات کارت معاینه یا سرنسخه و تابلو اکتفا میکنند.
وی افزود: در حالی که مردم برای سادهترین خریدها، تحقیقات کامل از مکان و قیمت و کیفیت اقلام مورد نیاز خود انجام میدهند ولی جای تعجب است که برای سلامت خود و قبل از ایجاد عارضه درباره تبحر و ایمن بودن مکان جراحی تحقیق نمیکنند.
وی با اشاره به این که از کل شکایات مربوط به جراحیها، شکایت از جراحان پلاستیک در مرتبه ششم قرار دارد، افزود: بر اساس امار سازمان پزشکی قانونی در سال 92، از مجموع شکایاتی که از جراحان پلاستیک وصول شده بود، 10 درصد آن مربوط به پزشکان فوق تخصص جراحی پلاستیک و 90 درصد بقیه مربوط به افراد غیرمرتبط با این رشته بوده است که تحت عنوان جراح پلاستیک، عمل جراحی انجام دادهاند.
دکترامیریزاد همچنین درباره امنیت لیپوساکشن که در مواردی منجر به مرگ نیز میشود، گفت: بهترین درمان برای چاقی موضعی، لیپوساکشن است اما توصیه میشود فردی که ضریب توده بدنی (bmi) آن بالاتر از 35 باشد، این عمل را انجام ندهد.
وی با بیان این که تبلیعات زیادی برای دستگاههای مختلف به منظور عمل لیپوساکشن داریم که هیچکدام مورد تایید ما نیست، افزود: مهمترین نکته در این عمل تبحر جراح و ایمن بودن مکان جراحی و رعایت اصول ایمنی است.
دبیر انجمن جراحی پلاستیک زیبایی و ترمیمی ایران گفت: در آمریکا، لیپوساکشن در صدر اعمال جراحی زیبایی است این در حالی است که در این کشور خسارتهای جدی و محرومیت از حرفه پزشکی برای شکایت از پزشکان درصورت ایجاد عارضه، آنها را تهدید میکند اما امنیت مراکز و مراجعه به متخصصان معتبر این رشته، این جراحی را ایمن کرده است.
وی همچنین درباره بیمه جراحیهای پلاستیک در ایران نیز گفت: جراحی های زیبایی را بیمه پوشش نمیدهد اما اعمال جراحی ترمیمی در مراکز دولتی تحت پوشش بیمه است و کمترین ضریب (K) حدود 8 هزار تومان برای اعمال جراحی در نظر گرفته شده است.
این فوق تخصص جراحی پلاستیک و ترمیمی درباره جایگاه جراحی پلاستیک در ایران گفت: وضعیت علمی و توانایی جراحان این رشته در کشور بسیار خوب است، به طوری که همه جراحیهای پلاستیک و ترمیمی و زیبایی مورد نیاز جامعه در داخل کشور انجام میشود.
وی افزود: مراجعه کنندگان بسیاری از کشورهای همسایه و منطقه برای انجام دادن جراحیهای زیبایی به ایران داریم که علاوه بر قیمت مناسب، کیفیت بالای کار جراحان کشورمان علت این مراجعه است، ضمن این که ما توانایی آموزش جراحیهای پلاستیک در بخش زیبایی را نیز داریم.
منبع: صداوسیما
انتهای پیام/