دکتر علی باجلان متخصص روانشناسی در گفتگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، بیان کرد: اینکه برخی از فرزندان روابط درست و دوستانهای با یکدیگر ندارند علت های مختلفی میتواند داشته باشد. تفاوتهایی که متأسفانه بعضی والدین بین فرزندانشان میگذارند باعث لجبازیهای خواهران و برادران میشود، بخصوص وقتی والدین با ورود کودک تازه متولد شده هوای فرزندان قبلی خود را کمتر دارند، کودک احساس میکند رقیب پیدا کرده و برای اینکه جایگاه خود را حفظ کند، تصمیم به جنگ و لجبازی با خواهر و برادر بعنوان رقیب میگیرد.
وی ادامه داد: بنابراین برای اینکه ارتباط فرزندان با هم خوب باشد، اولین قدم وظیفه پدر و مادر است که با نوع رفتار و حرکاتشان، احساس تفاوت قائل شدن را در فرزندان ایجاد نکنند و همچنین والدین باید سعی کنند در دعواهای بین کودکان دخالت نکنند، چراکه جانبداری والدین در بعضی اوقات بروز اختلاف بین فرزندان میشود.
دکتر باجلان با اشاره به این که فرزندان والدین خود را الگو قرار میدهند اظهار داشت: اگر پدر و مادر رابطه صمیمی و هماهنگی را با هم داشته باشند با الگو قراردادن آن ها سعی در ایجاد یک رابطه دوستانه و مناسب با اطرافیان میکند. اما متأسفانه در برخی خانواده ها دیده میشود که جلوی فرزندان پدر و مادر به مشاجره میپردازند.
وی عنوان کرد: برگزاری فعالیت های مشترک بین فرزندان که آن ها را بدون رقابت در یک تیم کنار هم قرار دهد (مثل تمیز کردن اتاق با همکاری یکدیگر) و برجسته نکردن نقاط مثبت یک فرزند و به رو نیاوردن نقاط منفی فرزند دیگر توسط والدین از دیگر عواملی است که میتواند نقش موثری در ایجاد یک رابطه دوستانه بین فرزندان باشد.
این روانشناس خاطرنشان کرد: ارتباط مناسب والدین با فرزندان رفتار پدر و مادر در خانه و خانواده از مهمترین عواملی است که میتواند در برقراری یک رابطه دوستانه در بین فرزندان موثر باشد و کودکان از آن ها سرمشق مثبت بگیرند.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان
اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/