حسین علیزاده پیش از اجرای چند قطعه خود در نکوداشت مولانا با تاکید بر لزوم معرفی هنر هنرمندان ایرانی به جهان گفت: من نیازی به مدال شوالیه ندارم.

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛  حاضر در محل برگزاری نکوداشت مولانا امروز در سالن ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد. استرکیش لاروش مدیر منطقه ای یونسکو پس از عرض تسلیت بابت واقعه قربانی شدن حجاج در منا و آرزوی آرامش برای بازماندگان این قربانیان گفت: بسیار خرسند و مفتخرم که امشب در جلسه نکوداشت مولانا حاضر شدم و باید بگویم که سازمان فرهنگی و علمی یونسکو توجه ویژه ای به شعر و قدرت آن دارد.

وی ادامه داد: یونسکو همه ساله  روز جهانی شعر را در اول شهریور ماه پاس می‌دارد و اساس‌ نامه آن نیز با این مضمون طراحی شده است که از آن جا که جنگ‌ها در ذهن بشریت شکل می‌گیرند دفاع از خود نیز باید در اذهان مردم شکل بگیرد.

مدیر منطقه ای یونسکو اظهار داشت: ما معتقدیم که شعر نقشی اساسی در شکل گیری دفاع از صلح در ذهن مردم دارد و با آشکار ساختن این واقعیت که همه انسان‌ها پرسش‌های مشترکی دارند انسانیت را به ما یادآور می‌شود.

وی ادامه داد: شعر یک ترانه جهانی انسانی است که از طریق مرتب کردن واژه‌ها با نظم و قافیه خاص به نقاط مشترک فکری زنان و مردان جهان می‌پردازد.

وی گفت: البته نمی‌تواند شعر سخن گفته از ایران نام نبرد و نمی‌توان از ایران سخن گفت و از مولانا نام نبرد.

مدیر منطقه ای یونسکو با اشاره به ترجمه آثار مولانا به زبان‌های مختلف دنیا اظهار داشت: نفوذ مولانا بر افکار و بیان زیبا شناسی در اشعار این شاعر جایگاه بالایی دارد و تفکر قالب بر تمام اشعار مولانا عشق مطلق به خداوند است

وی افزود: مولانا سراینده مثنوی معنوی و یکی از بزرگ‌ترین شاعران جهان بوده و بشریت را یک جمع کل خطاب می‌کرد و این ویژگی است که اهمیت این شاعر را امروزه نشان می‌دهد.

لاروش گفت: وظیفه یونسکو ایجاد همدلی در بین مردم جهان است و علوم و هنر ابزارهایی برای نزدیک کردن مردم به یکدیگر هستند.

وی با اشاره به این که یونسکو در سال 2007 با همکاری افغانستان، جمهوری اسلامی ایران و ترکیه بزرگداشت مولانا را جشن گرفته و یک مدال ویژه به همین مناسبت در نظر گرفته است اظهار داشت: من امروز از حضور در این فضا بسیار خرسندم چون معتقدم چه در این دوران پرآشوب چه در آن جان جهانیان به خطر افتاده و میراث فرهنگی کشورها تخریب می‌شود شاید بیش از هر زمان دیگری به قدرت شعر نیاز داریم.

وی در پایان به شعری از جان ورساید شاعر اسکاتلندی اشاره کرده و گفت: قدرت شعر، قدرت تصور روش سازی واقعیت است 

همچنین سعیده قدس بنیان گذار محک در بخش دیگری از مراسم نکوداشت مولانا گفت: به نظر می‌رسد که اکثر شما محک را می‌شناسید و محک خوشه چین این فرهنگ و تمدن است.

وی ادامه داد: فرهنگ ما فرهنگی است که در همه ابعاد آن عشق انسان به انسان و عشق خدا به انسان دیده می‌شود.

بنیان گذار محک اظهار داشت: همه تعالیم مذهبی به جای خود ولی همه شعرای ما تاکید کردند که خداوند به عشق انسان نیاز ندارد و انسان به عشق انسان نیاز بیشتری دارد.

قدس تصریح کرد: ما مدعی هستیم که امروز هیچ کودک سرطانی در ایران و در منطقه از سرطان نخواهد مرد و اگر کودکی از عراق یا افغانستان به ما مراجعه کند پشت در محک جواب نه نخواهد شنید

همچنین مهدیه الهه‌ قمشه‌ای در بخش دیگری از مراسم نکوداشت مولانا گفت: مولانا مفسر قرآن است و در آغاز داستان کنیزک می‌فرماید این داستانی که می‌گویم نقد احوال خودت است.

وی ادامه داد: مولانا طبیب روحانی ماست و  به راستی اگر خر نبود 30 درصد از اشعار مولانا هم نبود.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود چند داستان طنز از مولانا را که اشاره به افرادی دارند که صورت ظاهر را می‌بیند اما حقیقت را نمی‌بیند روایت کرد 

همچنین مبتکرین مدیر بخش فرهنگ کمیسیون ملی یونسکو در بخش دیگری از مراسم نکوداشت مولانا گفت: در بزمی یک شب فرهنگی به جشن نشسته‌ایم تا نکوداشت مولانا را برگزار کنیم.

وی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین معیارهایی که در مثنوی بازار گرمی دارد وادی طلب است و کسی که وارد وادی طلب شد به وادی طرب هم وارد می‌شود.

مبتکین گفت: برای آن که در وادی طرب ورود کنید مولانا عشق را در بادیه می‌نشاند.

مدیر بخش فرهنگ ملی یونسکو اظهار داشت: یکی دیگر از معیارهایی که مولانا در دیوان خود بر آن تاکید کرده است این است که عشق را باید با علم ترکیب کرد پس بدان که هر چقدر که بر دامنه علم شما فزونی گردد عشق شما هم افزون خواهد شد

همچنین پروفسور حسین باهر دبیر کل نکوداشت مولانا در بخش دیگری از این مراسم گفت: از زبان، مولانا شعری دارد که یک بیت بیشتر نیست و آن هم این است که یا رب این قطره که بخشی ز پیش متصل گردان به دریای خویش

وی ادامه داد:  توفیق برگزاری سومین نکوداشت مولانا در ده خط مرتبط است و خوشبختانه امسال یک خط خاص برای خانم‌ها داریم و یک خط نیز برای بچه‌ها و مددیاران در نظر گرفته‌ایم.

وی اظهار داشت: در انجمن نکوداشت مولانا حمایت مالی از سوی هیچ موسسه دولتی و غیردولتی نبوده و استقبالی که از جلسات شده به ما این اجازه را داده که نهاد مردمی نکوداشت مولانا را داشته باشیم و در سایت مولانا4 که از امشب باز می‌شود از مردم نظرخواهی کنیم.

دبیر کل نکوداشت مولانا ادامه داد: نظرخواهی از مردم با هدف بین‌المللی‌تر کردن مراسم نکوداشت مولانا انجام می‌شود تا برگزاری چنین مراسم‌هایی در انحصار چند نفر خاص نباشد.

وی با بیان این امر که خانم‌ها و نوجوانان و جوانان استقبال خوبی از سومین مراسم نکوداشت مولانا داشته‌اند خاطر نشان کرد: اگر ما بتوانیم در این مملکت طرز فکرمان را عوض کرده و به آن تعالی بخشیم همه مشکلات حل می‌شود زیرا شرایط خوب است اما هماهنگی آن نیازمند هم اندیشی فکری است.

گفتنی است که در قسمتی دیگری از این مراسم از امیرحسین شاه خلیلی در زمینه مولوی شناسی، عبدالرحیم گواهی مشاور رئیس فرهنگستان علوم در زمینه تحقیق، علیقلی محمودی بختیاری در زمینه شعر و ادبیات، حسین علیزاده در زمینه هنر موسیقی، حسین علمی و انتشارات علمی در زمینه انتشارات، حسین وحیدی در زمینه تألیف، محمود فرشچیان در زمینه خط و نقاشی، محسن فرشاد یکتا در زمینه دبیری انجمن، حجت الاسلام سید محمود دعایی در زمینه رسانه جمعی و جمشید مشایخی و مهدیه الهه قمشه‌ای تجلیل و قدردانی شد.

لازم به ذکر است که حسین علیزاده پیش از اجرای چند قطعه خود با تاکید بر لزوم معرفی هنر هنرمندان ایرانی به جهان گفت: من نیازی به مدال شوالیه ندارم.

خاطر نشان می‌شود که جمشید مشایخی در بخش دیگری از مراسم نکوداشت مولانا و پس از تجلیل و قدردانی از وی گفت: من خاک پای همه شمای عزیزان و گل‌های ایران هستم و بعد از هزار اگر بر  سنگ لحدم گذر کنید مشک همه دلم و روح، همه تن شود.

لازم به ذکر است مراسم نکوداشت مولانا در بخش بانوان نیز از هدیه صابری تقدیر شد.



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار