افرادی که زندگی پرتنشی دارند بیشتر به این بیماری دچار می‌شوند.

دکتر تیرنگ نیستانی متخصص تغذیه در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: افرادی که زندگی پرتنشی دارند و خود خورند به بیماری ورم معده دچار می‌شوند و در برخی افراد علت عصبی دارد. افرادی که غذاهای تند می‌خورند، افرادی که غذا را در محیط‌های پرتنش مصرف می‌کنند، افرادی که نظم غذایی خاصی ندارند و افرادی که غذا را به فواصل طولانی در حجم بالا می‌خورند، قطعاً این بیماری در این افراد تشدید می‌شود.

وی افزود: حدود4-3 دهه‌ پیش لیست مواد غذایی ممنوعه برای کسانی که مشکل معده دارند، وجود داشت. سبزیجات خام، غذاهای سرخ کرده و ... در این لیست بودند. اکنون این فهرست قلم خورده و وجاهت علمی ندارد. عمدتاً دو قلم ماده غذایی ممکن است شکل آن‌ها را تشدید کند. کیوی و پرتقال. مورد سوم هر ماده‌ غذایی است که بیمار به تجربه فکر می‌کند وی را اذیت می‌کند. چون اختلالات فردی هم وجود دارد. یعنی بعضی افراد هستند که ماده‌ غذایی که برای بیشتر افراد مشکلی ایجاد نمی‌کند، برای آن‌ها مشکل ایجاد می‌کند به عنوان مثال می‌گوید موز می‌خورم اذیت می‌شوم و آن‌ را حذف می‌کنیم.

وی ادامه داد: ورم معده در بسیاری از افراد علت عفونی دارد. نوعی باکتری در داخل معده هست که ممکن است این حالت را در فرد ایجاد کند. پس اولاً علت باید تشخیص داده شده، درمان شروع شود. اگر علت میکروبی است برای آن پروتکل درمانی وجود دارد و طی یکی دو هفته ریشه‌کن می‌شود.

وی در پایان در مورد اهمیت نوع و تعداد چربی‌ها گفت: چربی‌های بد، روغن‌های جامد، روغن‌هایی که مواد غذایی در آن‌ها غوطه‌ور می‌شوند مثل پیراشکی، انواع غذاهای سوخاری، سیب‌زمین‌هایی که در روغن فراوان سرخ می‌شود، می‌توانند آزار دهنده باشد. چربی‌ها معده را دیرتر ترک می‌کنند. اگر خوراکی‌ها در تعداد متعادل روغن زیتون یا روغن‌های مایع سالم دیگر طبخ شود، شکل خاصی ندارد و خیلی هم خوب است.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار