رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در حرمین امامین جوادین (ع) در شهر کاظمین با رئیس دیوان وقف شیعی عراق دیدار و گفت و گو و بر تشکیل کمیته مشترک امور اوقافی میان دو کشور تاکید کرد.

به گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الاسلام و المسلمین علی محمدی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کل کشور در این دیدار با قدردانی از مهمان نوازی مردم و دولت عراق اظهار داشت: امیدوارم به برکت قرآن کریم و وجود دو امام بزرگوار تصمیمات و گفت و گوهای ما  توام با موفقیت باشد.

وی ضمن تقدیر و تشکر از مهمان نوازی مسوولان دیوان وقف شیعی عراق یادآور شد: ان شاء الله با عنایت اهل بیت عصمت و طهارت این دیدارها منشا خیر و برکت برای مردم ایران و عراق باشد.

در این نشست رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه تشکیل کمیته مشترک را گام مهمی در راستای تبادل تجارب و زمینه ساز انعقاد توافقنامه بین دو کشور در زمینه اوقاف دانست.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه همچنین آمادگی این سازمان را برای آموزش کارکنان دیوان وقف شیعی عراق اعلام کرد.

رئیس دیوان وقف شیعی عراق نیز در این دیدار خواستار استفاده از تجربیات ایران در زمینه وقف شد و گفت پس از سقوط صدام بسیاری از مدارک و اسناد مرتبط با وقف از بین رفته است یا در دست برادران سنی قرار دارد .

در این نشست که کارشناسان و مسولان دیوان وقف شیعی هم حضور داشتند، سید علا موسوی رئیس این دیوان اظهار داشت: همکاری ،آموزش و تبادل اطلاعات بین دو کشورمسلمان در زمینه موقوفات مرتبط با عتبات عالیات، می تواند گام بلندی در این راستا باشد.

همچنین حجت الاسلام و المسلمین شرفخانی معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه نیز در این نشست گزارشی از موقوفات مرتبط با عتبات عالیات ارایه کرد و گفت در مجموع یک هزار و 423 موقوفه مرتبط با عتبات عالیات در جمهوری اسلامی ایران وجود دارد که 284 موقوفه از آنها درآمد دارند و بقیه فاقد درآمد هستند.

شرفخانی یادآور شد: عمران، مرمت و آبادانی ، برگزاری مراسم مذهبی و اطعام زوار عتبات عالیات از جمله نیات این موقوفات است.


اوقاف ایران و عراق تفاهم نامه همکاری امضاء می کنند

نشست دو کشور در خصوص عتبات عالیات ، اوقاف، موقوفات و فعالیت های قرآنی، به ریاست حجت الاسلام و المسلمین محمدی، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و خیریه از طرف ایران و «سید علاء الموسوی» رئیس دیوان وقف شیعی عراق و هیأت همراه برگزار شد و مدیران و کارشناسان دو طرف دیدگاه های خود را تشریح کردند.

طرفین در این جلسه ابعاد مختلف مربوط به موقوفات را تشریح کرده و در نهایت مقرر شد که پس از امضای تفاهم نامه، یک کارگروه و کمیته مشترک برای پیگیری مباحث موجود تشکیل و کلیه مسایل و مباحث مرتبط در آن کمیته پیگیری شود.

دوطرف همچنین در این نشست در خصوص برخی جزییات در زمینه موقوفات، به سوالات مطرح شده پاسخ دادند.

در این نشست ظرفیت ها و تجربه های دو کشور در امور اوقاف، علوم قرآنی ، اداره بقاع و اماکن متبرکه مورد بررسی قرار گرفت و برتبادل تجارب مورد نظر توافق شد.

فاضل الشرع رئیس دانشگاه امام الکاظم (ع) هم در این نشست در خصوص دانشگاه تحت مدیریتش گزارشی داد، از جمله اینکه این دانشگاه در 11 رشته از جمله علوم قرآنی، تاریخ، حقوق و علوم سیاسی در حال تربیت دانشجویان عراقی است .

وی در عین حال خواستار تبادل تجربیات به ویژه در زمینه تقریب مذاهب اسلامی میان دو کشور شد و ابراز امیدواری کرد که از تجربه های ایران در این زمینه ها استفاد شود.



انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار