حضرت علی (ع) فرمود: اگر تقوا نبود من می توانستم کاری کنم که تمام دشمنان من محکوم شوند، ولی تقوا به من اجازه نمی دهد که از هر وسیله ایی استفاده کنم.

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران؛ آیت الله مکارم شیرازی در برنامه "چشمه معرفت" گفت: امام سجاد (ع) در دعای مکارم الاخلاق در فصل 16 از خداوند تقاضا می کند تقوا را به من الهام کن. در برنامه گذشته در مورد یکی از شاخه های تقوا بحث کردیم و در این جلسه به شاخه دیگری از تقوا می پردازیم که امروزه خیلی با آن سر و کار داریم و آن تقوای سیاسی است.

وی ادامه داد: یک سیاست شیطانی و یک سیاست رحمانی داریم، بر اثر تبلیغات گوناگون فضای سیاسی تاریک می شود انسان نمی داند که کدام یک از سیاست ها درست و کدام نادرست است، اینجاست که الهام الهی باید سراغ انسان بیاید و راه صحیح را به او معرفی کند.

آیت الله مکارم شیرازی اظهار داشت: سیاست شیطانی سیاستی است که مقید به ابزاری نیست. هر ابزار و وسیله ای برای رسیدن به خواسته  سیاسی جایز است، حتی سیاستمدارانی که سیاست شیطانی داشتند فرزندشان هم در مسیر سیاست شیطانی به قتل می رسانند. درباره فرعون در قرآن کریم می‌خوانیم هر فرزند پسری که از بنی اسرائیل متولد می شد آنها را ذبح می کرد و دختر را برای کنیزی و کمک کردن نگه می داشتند. این سیاست، سیاست شیطانی بود.

وی تصریح کرد: هم اکنون این سیاست شیطانی در دنیای امروز اجرا می شود. غربی ها، داعشی که وحشی ترین جمعیت روی زمین در تاریخ هستند این گروه را تقویت می کنند، این ابزاری برای رسیدن به اهدافشان است. در جنگ تحمیلی 8 ساله غربی ها (آمریکایی ها و اروپایی ها) به صدام سلاح شیمیایی دادند، سلاح های شیمیایی را در شهر حلبچه ریختند و یک شهر را با این سلاح نابود کردند. برای رسیدن به اهدافشان هیچ شرط و قید و بندی نیست.

آیت الله مکارم شیرازی افزود: در خصوص سیاست رحمانی گفت: علی (ع) در جنگ صفین بودند. شامیان و لشگر معاویه را ورود آب فرات را به روی لشگر مولا بستند. به حضرت گفتند که چه کار کنیم، فرمود به وسیله یک گردان قوی به فرماندهی امام حسین (ع) آب را از دست اینها بگیرید. آنها با لشگر معاویه جنگ کردند و بعد از شکست آنها راه آب باز شد. عرض کردند بگذارید که ما هم با آنها مقابله به مثل کنیم این حق ماست. علی (ع) فرمود آبی را که برای همه حلال کرده من آب را از اینها دریغ نمی کنم و لشگر دشمن را با تشنگی از پای در نمی آورم، این سیاست من نیست. سیاست من رحمانی است و با دشمن که مبارزه می کنیم با اخلاق انسانی باشد.

وی بیان کرد: شبیه همین مساله نیز در دوران پیامبر اکرم (ص) واقع شد. پیامبر (ص)  با لشگر اسلام آمدند تا خیبر را فتح کنند.قلعه خیبر محکم و ورود به آن مشکل بود، یکی از اصحاب به پیامبر گفت آب جاری که از بیرون قلعه به داخل آن وارد می شود را مسموم کنیم اینها از آب می‌خورند و می‌میرند و ما وارد می شویم. پیامبر اکرم (ص) حاضر نشد که آب دشمن را مسموم کند.

آیت الله مکارم شیرازی افزود: بین سیاست رحمانی و سیاست شیطانی فرق است. سیاست هم باید با تقوا باشد، یکی از شاخه های تقوا، تقوای سیاسی است همه چیز باید در سایه تقوا باشد. حضرت علی (ع) فرمود اگر تقوا نبود من می توانستم کاری کنم که تمام دشمنان من محکوم شوند، ولی تقوا به من اجازه نمی دهد که از هر وسیله ایی استفاده کنم.

وی خاطر نشان کرد: به حضرت علی (ع) ایراد می کردند که چرا اجازه نمی دهی معاویه سر کار باشد، حضرت می فرماید من او را به سر کار بگذارم اطراف او اشخاصی همچون منافقان هستند و آمدند دور او را گرفتند، آینده اش برای مسلمانان معلوم نیست. تقوای من، تقوای سیاسی ام به من اجازه نمی دهد.



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.