به گزارش خبرنگار
حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ آیت الله مکارم شیرازی در برنامه "چشمه معرفت" گفت: در محضر امام سجاد (ع) و دعای مکارم الاخلاق هستیم، امام می فرمایند که "و جعلنی علی ملتک اموت و احیا" یکی از معانی این جمله این است که خدایا مرا عاقبت بخیر کن تا لحظه انتقال از این دنیا پایان عمر هم بر آیین تو باشم، مسئله حسن عاقبت و سوء عاقبت از مسائل بسیار مهم است.
وی بیان کرد: ما در زندگی خودمان افرادی دیدیم که افرادی در مسیر صحیح بودند، ولی در این اواخر عمر مسیرشان تغییر می کند و وقتی که از دنیا رفتند با حال بدی رفتند، به عکس افرادی که مسیرشان خطا بود اما در لحظات و روزهای آخر یک مرتبه مسیرشان اصلاح شد.
این مرجع تقلید تصریح کرد: افرادی مثل حربن یزید ریاحی اولین کسی بود که سر راه بر لشگر امام حسین (ع) بست، اما در درونش یک روشنایی، ایمان و صفای دل ایجاد شد. همین کار او سبب شد که عاقبت بخیری نصیبش شود.
آیت الله مکارم شیرازی افزود: کسی که عاقبت بخیر از دنیا برود مردم در مرگ او اشک می ریزند و برایش دعا می کنند اما اگر برخلاف این باشد، مردم می گویند که از دستش راحت شدیم. امام سجاد (ع) می گوید: خدایا حسن عاقبت به من بده.
وی ضمن اشاره به این نکته که برای به دست آوردن حسن عاقبت راه هایی بوده اگر انسان این راه ها را بپیماید، حتما عاقبت بخیر می شود، اظهار داشت: اول اینکه از طول اَمل بپرهیزد یعنی آرزوهای دور و دراز را از خودش دور کند. این آرزوهای دور و دراز بوده که انسان را آلوده می کند، همه چیز دارد اما باز هم حرص می زند.
این مرجع تقلید افزود: تمام مفسدان اقتصادی که این روزها صحبت آنها در میان است، همه قبل آنکه فساد اقتصادی کنند زندگی خودشان و فرزندانشان تامین بوده اما این طول اَمل آرزوی طول و دراز به آنها اجازه نمی داد دست از خطا کاری بردارند.
آیت الله مکارم شیرازی اظهار داشت: دومین نکته برای عاقبت بخیری تربیت فرزندان است. فرزندان صالح پدر و مادر را عاقبت بخیر میکنند. فرزندان ناصالح فرد را به راه های شر می کشاند. اگر ما بتوانیم فرزندان مان را تربیت صحیح کنیم، اینها سبب عاقبت بخیری ما می شوند ولی اگر در مسیر غلط بیفتند ما را به هم شر می کشانند.
وی تصریح کرد: سومین راه فراموش نکردن یاد خدا است. در هر حال به یاد خدا باشید. درعزت، ذلت، توانایی و در ناتوانی به یاد خدا باشیم مشکلاتمان را خدا حل خواهد کرد؛ چهارمین راه فراموش نکردن سرای آخرت است. به یاد این باشیم که بالاخره روزی از این دنیا به دنیای دیگری منتقل می شویم. این کمک می کند که انسان عاقبت بخیر شود.
آیت الله مکارم شیرازی گفت: پنجمین مسئله توبه است بعضی ها می گویند جوان هستیم و هر کاری که بخواهیم انجام می دهیم، این اشتباه است. معلوم نیست که فردا چه می شود. انسان ممکن است مورد لغزش واقع شود، باید این لغزش را فورا اصلاح و جبران کنیم. با توبه و نیز اعمال نیک آینده، گذشته را جبران کنیم. اگر این امور را انجام دهیم به یقین عاقبت بخیر می شویم.
وی خاطر نشان کرد: از اموری که باعث عاقبت بخیری می شود کمک به نیازمندان است. دعای آنها عاقبت انسان را بخیر می کند. از خدا بخواهیم که به عظمت این ماه مبارک همه ما را عاقبت بخیر کند.
انتهای پیام/