میوه‌هایی که در سطح شمال شهر عرضه می شوند از نظر کیفیت برترند ، ضایعات و دوریز ندارد و همین امر می تواند یکی از دلایل گرانی میوه های شمال شهر باشد اما در این میان برخی خرده فروش ها به دلیل پرداخت اجار بها سود بیشتری از فروش می برند که از آن به عنوان گرانی کاذب یاد می شود.

به گزارش خبرنگار حوزه کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران  از شمال تا جنوب قیمت و کیفیت میوه متفاوت است. برخی خرده فروش‌های با انصاف میوه را با احتساب سود منطقی 35 درصد محاسبه می کنند تا مصرف کننده قدرت خرید داشته باشد اما برخی‌ها هم به دلیل پرداخت اجاره بهای خود، با افزایش سود بیشتر این خسارات را از جیب مصرف کننده پرداخت می‌کنند.

بر اساس این گزارش؛ در پی افزایش قیمت میوه و قیمت گذاری سلیقه ای آن توسط دلالان گرانی میوه در سراشیبی قیمت‌ها افتاد و ورود میوه‌های خارجی هم بر اثر ضعف در نظارت ها مجوز واردات یافت و این در حالی است که میوه های تولید داخل گران هستند و مصرف کننده قدرت خرید کم‌تری دارد.

یکی از مهم ترین دلایل تفاوت قیمت میوه های تابستانه در سطح شمال و جنوب شهر کیفیت برتر و کرایه حمل و نقل بیشتر است که با نظارت سازمان تعزیرات در تمامی مناطق مختلف بایستی قیمت‌ها را بر اساس فاکتور به درستی بررسی کرد. میوه های درجه یک در مناطق شمالی و میوه های درجه دو و درجه سه در مرکز و جنوب شهر بر حسب قدرت خرید مصرف کننده به توزیع می‌رسند.

سید راضی نوری عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه تاثیر اجاره بها در افزایش قیمت میوه مصرف کننده را متضرر خواهد کرد، افزود: ایجاد مجموعه های دولتی زیر نظر شهرداری در عرضه مستقیم محصول با قیمت متناسب به منفعت مصرف کننده و به ضرر دلالان است.

وی تصریح کرد: چنانچه مجموعه های زیر نظر شهرداری در راستای عرضه مستقیم میوه و محصولات کشاورزی با پرداخت یک اجاره بهای مساوی دایر شود، نوسان قیمت در عرضه کمتر خواهد شد.

نماینده مردم شوش در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: محصولات کشاورزی از کشاورز به یک قیمت خریداری می شود و در زمان عرضه ممکن است متناسب با مناطق مختلف و قدرت خرید با اختلاف قیمت بیشتر و یا کمتر توزیع شود.

وی در ادامه یادآور شد: سازمان تعزیرات و ستاد تنظیم بازار باید با کنترل و نظارت بیشتر از گران فروشی های کاذب جلوگیری و با متخلفان برخورد کنند.

هدایت الله میرمردازهی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در ادامه این گفتگو با باشگاه خبرنگاران افزود: چنانچه مسئولان نظارتی و مدیریتی در امور تولیدات داخلی دقیق نباشند، نقش واسطه گران و دلالان در بازار مصرف پررنگ می شود و محصول گران به دست مصرف کننده می رسد.

وی خاطر نشان کرد: با عدم خرید به موقع محصولات کشاورزی، کشاورزان مجبور می شوند محصولات خود را با قیمت کمتر و ضرر و زیان بیشتر بفروشند بدون اینکه سودی نصیب آنان شود. 

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی تاکیید کرد: متولیان امر باید محصولات تولیدی تولیدکنندگان را قیمت گذاری کنند و اجازه ندهند واسطه ها در بازار حضور یابند و با چندین برابر افزایش قیمت ماحصل دسترنج کشاورزان را بفروشند.

قیمت میوه در شمال، جنوب و مرکز شهر در خرده فروشی ها به شرح جدول زیر است:

قیمت در مرکز و جنوب شهر

قیمت در شمال شهر

محصول

درجه 2

درجه 2

درجه 1

 

6000

8000

12000

زردآلو

7000

8000

14000

گیلاس

6000

5000

7000

آلبالو

8000

8000

12000

انگور یاقوتی

8000

9000

15000

هلو

8000

8000

15000

شلیل

2500

3200

4000

موز

6000

8000

12000

گوجه سبز

 

7000

10000

انبه

1500

1500

2000

خیار


قیمت میوه در مرکز و جنوب شهر تقریباٌ مشابه است و تفاوت چندانی ندارد اما کیفیت در شمال شهر متفاوت است.

در تفسیر این گزارش باید افزود: دلایل گرانی میوه را باید در سوءمدیریت و عدم توزیع، شکاف بین عرضه و تقاضا جستجو کرد اما آنچه که بیشتر از همه به چشم می خورد حمایت از حقوق مصرف کننده است که بایستی در تمام مجامع ملی و بین المللی به آن توجه کرد. با واردات محصولات کشاورزی و قاچاق حق تولیدکنندگان داخلی از بین می رود و با گرانی کاذب حقوق مصرف کننده پایمال می شود که نظارت تنها راهکار حمایت از اقتصاد مقاوتی تولید و مصرف است.

شاید یکی از دلایل اختلاف قیمت میوه تفاوت در کیفیت باشد اما در مواردی اختلاف در پرداخت اجاره بها، در مناطق مختلف می تواند یکی از موارد تخلف باشد که متاسفانه در برخی شرایط به دلیل عدم نظارت مسئولان از جیب مصرف کننده پرداخت می شود که این گونه موارد بایستی پیگیری شود.

گزارش: مریم جلیلی پور 

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۹ ۰۹ تير ۱۳۹۴
اجازه بدین دستفروشان و وانت ها میوه را در سطح شهر بفروشن تا قیمتا بیان پایین نه اجازه نمی دین پس مقصر دولت است
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا صادقی
۱۲:۴۴ ۰۵ تير ۱۳۹۴
گرانی بنزین عوارض مالیات وتبانی مسولین نظارتی عامل گرانی همیشه دولت مقصر است نه مردم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۹ ۰۴ تير ۱۳۹۴
والا ما که نبودیم ولی میگن در زمان قدیم یه پیکان میگفتن هجده هزار تومان ولی من میگم دروغه
آخرین اخبار