میوه‌های وارداتی در حالی در سبد مصرفی خانوارها میهمان شده‌اند که از قیمت بالا برخوردار هستند و متقاضی چندانی برای خرید ندارند.

میوه های وارداتی رکورد دار گرانی /  انگور شیلی کیلویی 33 هزارتومانبه گزارش خبرنگار حوزه کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،‌ میوه‌های وارداتی همانند میوه‌های تولید داخلی از قیمت بالایی برخوردار هستند اما به دلیل اینکه به صورت قاچاق وارد کشور می‌شوند و ضوابط قرنطینه سازمان حفظ نباتات و آزمایش کنترل کیفی برروی آن انجام نمی‌شود، چندان قابل اعتماد نیستند و در مواردی هم کیفیت کمتری نسبت به محصولات داخلی دارند.

براساس این گزارش، واردات میوه‌های قاچاق از آمار دقیقی برخوردار نیست و تنها عدم استقبال مصرف کننده است که باعث می‌شود انگیزه واردکنندگان اینگونه محصولات کشاورزی کمتر شود، اما با این حال میوه‌های خارجی در گوشه و اطراف شهر مشتریان خاص خود را دارد که بر این کار دامن می‌زنند.

به گفته وزیر جهاد کشاورزی، در تامین میوه با مشکل مواجه نیستیم اما این ممنوعیت نتوانسته جلوی واردات را بگیرد و میوه‌های خارجی همچنان در برخی میادین دیده می‌شوند.

از سال‌های گذشته تا کنون واردات بلای جان کشاورزان و تولیدکنندگان داخلی بوده تا جایی که آنان مجبور به فروش زمین‌های کشاورزی برای ویلاسازی شده‌اند.

از دولت یازدهم انتظار می‌رود که مساله واردات را با جدیت و نظارت بیشتر پیگیری و از سودآوری دلالان جلوگیری کند که البته فعالیت وزارت جهاد کشاورزی، صنعت، تجارت و سازمان تعزیرات تاکنون خالی از لطف نبوده است.

حسین مهاجران رئیس اتحادیه میوه و سبزی فروشان در گفتگو با خبرنگارباشگاه خبرنگاراناز کاهش قیمت هندوانه و گرانی پرتقال‌های وارداتی خبر داد و افزود: باتوجه به اینکه پرتقال داخلی وجود ندارد، دلالان با واردات میوه‌های قاچاق موجی از گرانی را در برخی محصولات وارداتی ایجاد کرده‌اند.

وی تصریح کرد: هیچ گونه مجوزی برای واردات میوه از سوی وزارت جهاد کشاورزی صادر نشده است کما اینکه به وفور شاهد وجود پرتقال‌های مصری، اسپانیایی و آفریقایی هستیم.

مهاجران با بیان اینکه میوه‌های تولید داخل همانند میوه‌های وارداتی گران هستند، افزود: خوشبختانه واردات در برابر تولیدات داخلی اندک است و متقاضیان زیادی برای خرید ندارد.

رئیس اتحادیه میوه و سبزی یادآور شد: میوه‌های وارداتی از کیفیت پایین‌تری نسبت به میوه‌های تولید داخل برخوردار هستند.

مهاجران دلایل کاهش قیمت هندوانه را تولید بالا و واردات این محصول از دزفول تا چند روز آینده دانست و قیمت فعلی این محصول را کیلویی 500 الی هزار و 500 تومان در میدان مرکزی میوه و تره بار اعلام کرد.

وی افزود: میوه‌های تولید داخل با احتساب 30 درصد افزایش قیمت از سوی خرده فروشان در سطح شهر عرضه می‌شود و همچنان که میوه‌های وارداتی هم با افزایش قیمت توسط خرده فروشان و برخی دلالان قیمت گذاری می‌شوند.


* کاهش 20 درصدی قاچاق میوه

مصطفی دارایی نژاد رئیس کمیسیون تخصصی میوه و تره بار در گفتگو با خبرنگارباشگاه خبرنگاراناز کاهش واردات میوه‌های قاچاق خبر داد و افزود: خوشبختانه از یک ماه پیش تاکنون واردات میوه‌های قاچاق با کنترل و نظارت سازمان تعزیرات حدود 20 درصد کاهش یافته، اما همچنان سیب آفریقایی، لیموترش برزیل و پرتقال مصری در بازاردیده می‌شود.

وی با بیان اینکه نیاز به واردات میوه نداریم، تصریح کرد: میوه‌های وارداتی از نظر قیمت بیشتر و از نظر کیفیت کمتر از میوه‌های تولید داخل هستند و بهداشت و سلامت این گونه محصولات بدون کنترل سازمان قرنطینه مورد اعتماد نیست.

دارایی ن‍ژاد همچنین از کاهش 20 الی 30 درصدی قیمت میوه در ماه مبارک رمضان خبر داد.

محمدرضا امیری کهنوج عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگارباشگاه خبرنگاراندرخصوص عرضه میوه‌های کم‌کیفیت و ارزان در برخی میادین تصریح کرد: میوه‌ها با انواع مختلف کیفی درجه بندی می‌شوند و در مناطق مختلف بسته به قدرت خرید مردم توزیع می‌شوند.

کهنوج در ادامه افزود: فاصه زیاد میادین میوه و تره بار در عرضه محصول تا رسیدن به دست مصرف کننده و در برخی موارد بسته بندی‌های نامناسب، شرایط نگهداری در سردخانه و حمل و نقل، می‌تواند از عوامل تاثیرگذار در کاهش کیفیت باشد.

نماینده مردم قلعه کهنوج اظهار داشت: بهتر است میوه با انواع کیفیت درجه بندی شده در میادین عرضه شود و مردم با انتخاب و قدرت خرید خودشان محصول مورد نظر را خریداری کنند.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه ما اصلاً نیازمند به واردات میوه نیستیم، تصریح کرد: با تامین و حمایت از تولیدات داخلی علاوه بر خودکفایی، صادرکننده هم خواهیم بود.

وی افزود: واردات برخی میوه‌های لوکس چون موز و آناناس را بدلیل کمبود در داخل با تعرفه خودش وارد می‌کنیم و در سایر تولیدات چون پرتقال و سیب به هیچ عنوان نیازمند به واردات نیستیم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا واردات میوه می‌تواند در افزایش قیمت تاثیرگذار باشد؟ تصریح کرد: واردات بیشترین مشکلات را برای تولیدکنندگان داخلی در بر خواهد داشت چرا که آنان انگیزه خود را از دست می‌دهند و نمی‌توانند محصولات خود را با قیمت مناسب به بازار عرضه کنند.

نماینده مردم قلعه کهنوج در ادامه یادآور شد: واردات میوه از برخی کشورها چون پاکستان به صلاح کشورمان نیست و با حمایت از تولیدات داخلی است که می توانیم نیاز کشور را حتی در میوه‌های لوکس تامین و وابسته به واردات نباشیم.

قیمت انواع میوه‌های خارجی در میدان مرکزی میوه و تره بار به شرح جدول زیر است:

قیمت

محصول

33000

انگور شیلی

7400

پرتقال مصری

13000

گلابی چینی

16000

هلو ترکیه

16000

شبرنگ ترکیه

18000

سیب فرانسوی

8000

انبه

11000

لیموترش برزیل

3500

نارگیل

3200

موز


قیمت انواع میوه نوبرانه در میدان مرکزی میوه و تره بار به شرح جدول زیر است:

درجه دو

درجه یک

محصول

5500

سیب سفید

8000

12000

سیب گلاب

8000

14000

انگور

4000

14000

گیلاس

6000

12000

زردآلو

4000

12000

گوجه درختی

4000

7000

آلبالو

1000

2500

طالبی

2500

3000

خربزه

3500

کیوی


در تفسیر این گزارش باید افزود: که فقط نظارت می‌تواند مجوز ممنوعیت ثبت سفارش و جلوگیری از واردات غیرقانونی باشد.

چنانچه هدف از کاهش واردات حمایت از تولید داخلی است، نظارت قوی و مستمر می‌تواند جلوی بسیاری از گران فروشی‌های کاذب در سطح شهر را بگیرد و از حقوق کشاورزان زحمتکشی که محصول خود را ارزان به دلالان می فروشند، دفاع کنند.

از طرفی باید با خرید محصولات کشاورزی تولیدکننده داخلی به قیمت مناسب دست دلالان و واسطه گران را از چرخه تولید، مصرف و صادرات حذف کرد، طوری که محصولات کشاورزی در مجموعه‌های زیر نظر وزارت جهاد کشاورزی و سازمان‌های مربوطه خریداری شود و مستقیماً به دست مصرف کننده برسد.

گزارش: مریم جلیلی پور

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۸ ۲۷ خرداد ۱۳۹۴
ما که وطنیشم نمیتونیم بخریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۹ ۲۷ خرداد ۱۳۹۴
خارجی هاش که هیچ تو فیلم هم ندیدیم اما داخلی های درجه چندمشو هم ماهی یکبار اگه بشه بخریم ماشاله با این اوضاع گرونی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۵ ۲۷ خرداد ۱۳۹۴
امسال اولین سالی است که اینقدر میوه گران شده .
نمیدانم مسئولین خودشون و خانوادشون هم میوه میخرن یا ......... که اصلاً برخورد جدی نمیکنن .
میوه نیاز ضروری بدن ، کالای لوکس که نیست .
اگه دولت الان نجنبد فردا باید بیشتر برای درمان بیماریها سرمایه گذاری کند .
آخرین اخبار