زهرا عبداللهی، رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، گفت: میوه ها و سبزی ها یکی از گروه های اصلی غذایی محسوب می شوند که از جایگاه ویژه ای در تغذیه انسان برخوردار هستند.این گروه غذایی در مقایسه با گروه های دیگر انرژی و پروتئین کمتری دارند، ولی مقدار قابل توجهی از انواع ویتامین ها، موادمعدنی و فیبر غذایی در آنها دیده می شود.
وی افزود: به دلیل وجود موادمعدنی و فیبر در میوه ها، این مواد غذایی در مقاومت بدن در برابر بیماری ها، ترمیم ها یا بهبود زخم ها همچنین سلامت چشم و پوست تاثیر دارند، علاوه بر آن تحقیقات نشان می دهد که مصرف روزانه میوه به میزان قابل توجهی خطر ابتلا به سرطان، بیماری قلب_ عروقی و برخی بیماری های مربوط به افزایش سن را کاهش می دهد، همچنین عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود می بخشد.
رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با اشاره به تقسیم بندی میوه ها از نظر موادمغذی اظهار داشت: برخی میوه ها مانند میوه های زرد و نارنجی چون زردآلو، شلیل و طالبی حاوی ویتامین A هستند، همچنین ویتامین C در برخی میوه ها چون مرکبات، توت و هندوانه دیده می شود.
وی ادامه داد: در میوه هایی چون سیب، گلابی، گیلاس و موز فیبر وجود دارد و هر واحد در میوه جات معادل 100 گرم است و از آن باید به طور منظم همراه با غذا یا به عنوان میان وعده استفاده نمود.
عبداللهی ادامه داد: به طور روزانه از میوه هایی با رنگ های متنوع استفاده شود و آنها را به صورت خام و تازه مصرف کنند و حتی المقدور میوه هایی که پوست آنها خوردنی است را با پوست مصرف نمایند.
رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، با اشاره به توصیه هایی در خصوص مصرف میوه بیان کرد؛ پس از پوست کندن میوه، از قرارداد آنها در مجاورت هوا خودداری گردد، به دلیل آنکه سبب از بین رفتن ویتامینهای آن به خصوص ویتامین C می گردد. علاوه بر آن بهتر است به جای آبمیوه از خود میوه استفاده نمود، به دلیل آنکه فیبر محلول موجود در میوه ها سبب کاهش کلسترول خون، کاهش خطر بروز بیماری های قلبی_ عروقی و تسهیل حرکات لوله گوارش می شود.
وی تصریح کرد: حتی المقدور از مصرف آبمیوه های صنعتی به دلیل کم بودن ارزش تغذیه ای و دارابودن مواد افزودنی خودداری گردد.
انتهای پیام/