به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، عصر دیروز نوزدهمین جلسه از سلسله جلسات مدیریت و بهرهوری با حضور یحیی آل اسحاق رئیس اتاق بازرگانی تهران و حسین حاجیان رئیس انجمن بهرهوری برگزار شد.
در ابتدای این نشست حسین حاجیان رئیس انجمن بهرهوری ایران گفت: بهترین تعریف در خصوص بهرهوری انجام درست کار درست است. اگر هدف ما انتخاب راه درست است باید سعی کنیم تا با تغییر اندیشه خود راه درست را انتخاب کنیم و اگر توانستیم یک اندیشه جدید خلق کنیم چگونگی انتشار و خروجی آن از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی در خصوص برخی مشکلات اقتصادی اظهار داشت: از نظر من اگر اتاق بازرگانی مأموریت و مسئولیت یکی از ارگانهای ملی را بر عهده میگرفت بر اساس تجربیات شخصی بنده میتوانستیم به نتایج مثبت و مفیدی دست یابیم و مطمئنا با کمک یکدیگر و اراده جدی میتوانیم به مانند گذشته تحریمها را شکست دهیم.
همچنین یحیی آل اسحاق در ادامه این نشست در خصوص مدیریت و بهرهوری اظهار داشت: آمار و ارقام بزرگترین شاخصها در کشور ما در خصوص بهرهوری است. بهرهوری، صادرات و رشد و توسعه از جمله مباحث و شاخصهای مهم کشور است که تأثیر بسزایی دارد.
وی افزود: اهمیت صادرات، جایگاه صادرات در کشور برای همه مشخص است اما چگونگی حضور در بازارهای جهانی یکی از مباحث مهم است مطمئنا هنگامی که نگاه اجمالی به کلیه حوزههای اقتصادی میاندازیم همگی به صادرات منتج میشود.
آل اسحاق در ادامه بیان داشت: صادرات و حضور در یک بازار رقابتی جهانی و در یک چالش تمام عیار با حوزههای اقتصادی و حضور در بازارهای صادراتی جهانی یکی از عواملی است که نیاز به فنون لازم دارد و کسی که در این زمینه موفق عمل کند مطمئنا از علوم و تجربیات لازم برخوردار است.
وی در ادامه در خصوص رابطه بهرهوری و صادرات افزود: برای شکل گیری صادارت باید به مزیت رقابتی دست یابیم و متقاعد کردن ذینفعان به دنیایی از دانش و تجربه نیاز دارد اما کلیه این موانع با مزیت رقابتی قابل حل است مزیت رقابتی بیشتر در کلانهای اقتصادی از جمله کسری بودجه، تبادلات ارزی و ... مشاهده میشود.
** نوآوری در تولید، بازاریابی و اطلاعات نقاط مغفول مانده رقبا رئیس اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه نوآوری رکن بقا و رشد و توسعه است افزود: نوآوری و حضور در بازارهای جهانی و نگاه به آینده از جمله مباحثی است که باید برای مدیران باتجربه از اهمیت ویژهای برخوردار باشد.
آل اسحاق در خصوص جایگاه بهرهوری اظهار داشت: تنها مفهوم معنادار رقابت پذیری بهرهوری است هدف اصلی هر کشور ایجاد سطح زندگی بالا و بالاتر بردن سطح زندگی شهروندان است و موفقیت در این خصوص به بهرهوری، نیروی کار و سرمایه یک کشور بستگی دارد، بهرهوری علتالعلل درآمد سرانه هر کشور است.
وی در ادامه به ارائه اطلاعات و برخی آمار بهرهوری پرداخت و افزود: شاخص بهرهوری از سال 68 تا 85 عملکرد مطلوب و مورد قبولی داشته است اما طی دوره 85 تا 91 رشد بهرهوری کل عوامل تولید در اکثر سالها منفی بوده است.
انتهای پیام/