آرش ضیاءآبادی، معاون میراث فرهنگی استان قزوین، در خصوص شکستن حریم قلعه تاریخی "الموت" در گفتگو با
خبرنگار میراث فرهنگی باشگاه خبرنگاران گفت: با ساخت و سازهای بیمورد، بیپایه و اساس نظیر ساختن ساختمان مرکز خدمات گردشگری در مجاورت قلعه الموت و همچنین به کارگیری الگوی ساخت و ساز استفاده نکردن از اقلیم و فرهنگ منطقه در طرح و نقشههای خانهها که به صورت تیپ توسط بنیاد مسکن اجرا میشود، باعث شده جهانی شدن "قلعه الموت" هرگز میسر نشود.
وی افزود: احترام گذاشتن به آثار طبیعی و تاریخی و حفظ آنها ابتدا باید توسط ساکنان مجاور اثر صورت گیرد، سپس یونسکو با توجه به آن چه لازمهی رعایت شدن باشد، اثر و یا آثاری را در فهرست آثار تاریخی در جهان به رسمیت میشناسد.
ضیاءآبادی اظهار داشت: با وجود عملیات کنترل سیما و منظر منطقه الموت، به مشارکت مردم منطقه و مدیران و مسئولان و نهادهای ذیربط نیاز دارد.
ضیاءآبادی تصریح کرد: احداث مرکز خدمات گردشگری در مجاورت قلعه و در باغ شخصی توسط مالک باغ، مهر تأیید جهانی نشدن را بر پیشانی قلعه زده که این مسئله میراث فرهنگی استان را به واکنش واداشت.
این مقام مسئول افزود: با مشارکت نیروی انتظامی و نماینده دادگستری و طی کردن روند قانونی پرونده از ساختن این بنا جلوگیری و قسمتهای عمده آن را تخریب کردیم.
معاون میراث فرهنگی قزوین افزود: جهانی شدن یک اثر با رعایت حفظ هویت فرهنگی، تاریخی ساکنان و مجاوران اثر تاریخی و پلان مدیریتی در بخش ذینفعان (افراد و مدیران و کسانی که در این زمینه به آنها نفعی میرسد) بستگی دارد.
ضیاءآبادی خاطرنشان کرد: درصدد پیگیری تخریب کلی مرکز خدماتی تجاری ساخته شده که بدون هیچگونه مجوزی ساخته شده هستیم و همان طور که با تخریب چنین کاربری در مجاورت قلعه برخورد قانونی داشتیم در ادامه نیز در چارچوب قوانین با هرگونه فعالیتی از این قبیل برخورد میکنیم.
انتهای پیام/ اس