نمایشگاه بین‌المللی «سال صفر» با محوریت یک سال جنایت رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان ۲۵ فروردین‌ در موزه هنر‌های معاصر فلسطین افتتاح شد.

باشگاه خبرنگاران جوان ـ نمایشگاه بین‌المللی «سال صفر» شامل ۷۰۰ کارتون از ۶۵ هنرمندِ ۴۲ کشور است که به همت حوزه هنری استان خراسان شمالی ۶۰ اثر از آن در موزه هنر‌های معاصر فلسطین به نمایش گذاشته شده است.

بر اساس این گزارش، اکرم صدیقی، رئیس حوزه هنری خراسان شمالی، در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه با اشاره به تداوم وقایع تلخ پس از هفتم اکتبر و حملات رژیم صهیونیستی به مراکز غیرنظامی در نوار غزه، از این نمایشگاه به‌عنوان دومین رویداد هنری با موضوع فلسطین در بجنورد یاد کرد.

وی با بیان این‌که پیش از این نیز نمایشگاه «بیمارستان، منطقه جنگی نیست» با محوریت بمباران بیمارستان‌ها در غزه برگزار شده بود، تأکید کرد: نمایشگاه حاضر با تمرکز بر دغدغه‌های هنرمندان در سراسر جهان شکل گرفته و می‌کوشد جنبه‌های عمیق‌تری از این فاجعه انسانی را روایت کند.

صدیقی با اشاره به آخرین آمار قربانیان حملات به غزه، مبنی بر ۶۰۰ هزار نفر تعداد افراد آسیب‌دیده، گفت: این آمار نشان از عمق فاجعه‌ای دارد که در حال وقوع است و متأسفانه در سایه سکوت رسانه‌های بین‌المللی، بسیاری از جنایات نادیده گرفته شده‌اند.

مدیر حوزه هنری خراسان شمالی، شکل‌گیری این نمایشگاه را فرصتی برای بازتاب دغدغه‌های جهانی هنرمندان در قبال مردم فلسطین دانست.

صدیقی در پایان عنوان کرد: در این نمایشگاه، بیش از ۶۰ اثر در معرض دید عموم قرار گرفته است. این آثار نمونه طیف متنوعی از باور‌ها و ملیت‌ها هستند؛ از جمله هنرمندان مسلمان، مسیحی و دیگر ادیان که با انگیزه انسانی و اخلاقی در این رویداد شرکت کرده‌اند.

در ادامه برنامه عباس ناصری، دبیر هنری و نمایشگاه‌گردان «سال صفر»، با اشاره به نقش هنر در مواجهه با واقعیت‌های تلخ، گفت: آثاری که در این نمایشگاه ارائه شده، صرفاً بازتاب شنیده‌ها نیستند، بلکه بر مبنای تصاویر واقعی و تجربه عینی از فاجعه ترسیم شده‌اند و برخی از این صحنه‌ها تنها در قالب طنز تلخ کاریکاتور قابل بازنمایی هستند.

ناصری، شکل‌گیری این رویداد هنری را حاصل تلاش چندماهه و هم‌افزایی هنرمندانی از سراسر جهان دانست و تأکید کرد: نمایشگاه «سال صفر»، نتیجه گردآوری و انسجام آثار مختلف در مدت زمانی کوتاه است و بخش عمده‌ای از این آثار از بستر‌های مجازی و با همکاری مستقیم هنرمندان بین‌المللی جمع‌آوری شده است.

با توجه به استقبال از این رویداد، عباس ناصری، دبیر هنری و نمایشگاه‌گردان «سال صفر» ابراز امیدواری کرد که نمایشگاه «سال صفر» بتواند در شهر‌های دیگر ایران و همچنین در سطح بین‌المللی نیز برگزار شود. این امید وجود دارد که ارائه این آثار در کشور‌های مختلف، بتواند پیام روشنی از واقعیت‌های جاری در سرزمین‌های اشغالی به مردم جهان منتقل کند.

بر اساس این گزارش، در حاشیه این نمایشگاه، از کتاب «سال صفر» نیز رونمایی شد. این کتاب شامل مجموعه‌ای از آثار ارائه‌شده در نمایشگاه و توضیحاتی پیرامون فضای خلق آنها است. کتاب مذکور با هدف حفظ اسناد هنری این رویداد و تداوم روایت هنری مقاومت منتشر شده است.

در ادامه مراسم، احمد الکومی، قائم مقام دفتر حماس نیز به خبرنگار روابط عمومی حوزه هنری گفت: مردم فلسطین، به ویژه ساکنان غزه، برای هنر در تمام اشکال آن، از جمله شعر و ادبیات داستانی، اهمیت ویژه‌ای قائل هستند.

وی در ادامه بیان کرد: هنر نه تنها ابزاری برای بیان احساسات و بازتاب درد‌ها است، بلکه یکی از عناصر اساسی مقاومت محسوب می‌شود؛ به طوریکه بسیاری از هنرمندان فلسطینی از طریق آثار خود، توانسته‌اند پیام مقاومت ملت فلسطین را به جهانیان منتقل کنند.

نمایشگاه «سال صفر» نمایشی از هنر متعهد در دوران بحران است؛ هنری که نه صرفاً برای زیبایی، بلکه برای بیان حقیقت خلق شده است. این نمایشگاه، در عین حال که یک رویداد هنری است، سندی زنده از همدردی جهانی با مردم مظلوم فلسطین است و تلاشی در جهت ثبت تاریخی جنایاتی که نباید به فراموشی سپرده شوند.

گفتنی است، نمایشگاه «سال صفر» تا ۱۵ اردیبهشت ماه هر روز بجز پنجشنبه‌ها و روز‌های تعطیل از ساعت ۱۰ تا ۱۸ در موزه هنر‌های معاصر فلسطین به نشانی خیابان ولی عصر (عج)، خیابان بزرگمهر، نبش خیابان شهید برادران مظفر پلاک ۷۴ میزبان بازدیدکنندگان خواهد بود.

منبع: روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی،

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار