به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران، روزنامه لس آنجلس تایمز در مقاله ای به قلم "پل ریشتر" نوشت: دولت باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در تلاش هایش برای دستیابی به یک توافق هستهای با ایران با دو چالش دوبخشی مواجه شده است: رسیدن به یک موافقتنامه در مذاکرات بینالمللی و سپس قبولاندن آن در داخل آمریکا.
این روزنامه افزود: حال که مذاکره کنندگان در وین پنج روز تا پایان مهلت دستیابی به توافق جامع وقت دارند، به نظر می رسد که بخش دوم کار از آنچه تصور می شد دشوارتر است.
بسیاری از مقامات 1+5 که با ایران سرگرم مذاکره بوده اند پیش بینی میکنند که همه جنبه های یک موافقت نامه جامع تا پایان مهلت 24 نوامبر تکمیل نخواهد شد. فیلیپ هاموند وزیر امور خارجه انگلیس روز چهارشنبه اولین مقام غربی بود که علنی اعلام کرد این گروه برای رسیدن به توافق نهایی شاید به وقت بیشتری نیاز پیدا کند.
مقامات گروه پنج به اضافه یک می گویند اگر نتوانند در مهلت مقرر به توافق برسند، ممکن است نوعی توافق نسبی را اعلام کنند. اما همچنین این احتمال هست که آنها بخواهند مذاکرات را باز هم تمدید کنند. در آن صورت کاخ سفید باید حمایت کنگره را برای تمدید دوباره مذاکرات برای چهار ماه دیگر به دست آورد. دولت آمریکا نمی خواهد جزئیات کامل مذاکرات را فاش کند زیرا از این بیم دارد که به روند دیپلماسی لطمه بزند و بهانه به دست منتقدان بدهد.
"جوفی جوزف" که پیشتر در دولت اوباما کارشناس هسته ای کاخ سفید بود گفت: این (تمدید مذاکرات) برای دولت از لحاظ سیاسی بسیار دردسرساز خواهد بود.
لس آنجلس تایمز نوشت: از مذاکراتی که از ماه فوریه ادامه داشته است گروه پنج به اضافه یک و ایران در حوزه هایی بسیاری پیشرفت کرده اند. اما مذاکره کنندگان بر سر برخی مسائل کلیدی هنوز فاصله زیادی با هم دارند که از جمله آنها سرعت لغو تحریم ها و مقدار ظرفیت غنی سازی است که در ایران باقی خواهد ماند.
بدبین ها در کنگره ، که شامل اعضای ارشد هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه می شود، از دیرباز هشدار داده اند که اگر امسال توافقی به دست نیاید آنها خواستار اعمال تحریم های بیشتری علیه ایران خواهند شد. قانونگذاران دیگر سرگرم آماده کردن قانونی هستند که به کنگره اختیارات بیشتری برای جلوگیری از توافقی خواهد داد که از دید آن توافق خوبی نیست یا اینکه بر اساس این قانون خواهد توانست پول مورد نیاز برای اجرای موافقت نامه احتمالی را ندهد.
کلیف کوپچان ، رئیس موسسه مشورتی گروه اوراسیا گفت اگر دولت بخواهد با اطمینان خاطر دادن های مبهم درباره پیشرفت مذاکرات خواستار تمدید آن بشود، این موجب خواهد شد اعضای کنگره بیش از قبل غرو لند کنند.
"ایلان گلدنبرگ" ، که این ماه از وزارت امور خارجه آمریکا بازنشسته شد ، پیش بینی کرد مذاکرات بر اساس شرایطی که در موافقت نامه هسته ای موقت یک سال قبل تعیین شده است تمدید خواهد شد. وی گفت: این محتملترین نتیجه است چون آسان ترین کار است.
"اما گلدنبرگ"، که اکنون در اندیشکده مرکز امنیت آمریکای نوین کار می کند ، گفت تمدید ساده مذاکرات نتیجه ای است که دیپلماسی را در برابر منتقدان بسیار آسیب پذیر می کند.
انتهای پیام./