ترکیه و سوریه در دیدار‌های اخیر خود بر بازنگری تعرفه‌های گمرکی و از سرگیری توافق تجارت آزاد توافق کردند.

ترکیه و سوریه در نشست‌هایی که در دمشق برگزار شد، توافق کردند که تعرفه‌های گمرکی برخی محصولات را دوباره ارزیابی کنند و در مورد روابط اقتصادی و تجاری مذاکره کنند.
وزارت تجارت ترکیه اعلام کرد که مقامات ترکیه و سوریه همچنین توافق کردند که مذاکرات برای بازنگری در توافقنامه تجارت آزاد (FTA) که در سال ۲۰۱۱ و با آغاز جنگ داخلی سوریه تعلیق شده بود، از سر گرفته شود.

گزارش‌های رسانه‌ای هفته گذشته حاکی از آن بود که سوریه تصمیم گرفته است تعرفه‌های گمرکی بر واردات ترکیه را به میزان ۳۰۰ تا ۵۰۰ درصد افزایش دهد، که منجر به تشکیل صف‌های طولانی کامیون‌ها در نزدیکی مرز‌های دو کشور شد.

با این حال، وزارت تجارت ترکیه اعلام کرد که سیستم تعرفه جدید که از ۱۱ ژانویه اجرایی شده است، مختص کالا‌های ترکیه‌ای نبوده و به طور یکسان برای تمام مرز‌ها و ادارات گمرکی اعمال می‌شود.

این وزارتخانه در بیانیه‌ای اعلام کرد که یک هیئت تجاری ترکیه روز پنج‌شنبه در دمشق با مقامات سوریه دیدار کرد تا وضعیت فعلی روابط دوجانبه را مورد بحث قرار دهند. مذاکرات بر روی روابط اقتصادی و تجاری، مقررات گمرکی و نقشه راه همکاری‌های آینده متمرکز بود.

ترکیه که از حامیان اصلی نیرو‌های مخالف است که ماه گذشته بشار اسد، دیکتاتور سابق سوریه را سرنگون کردند، اعلام کرده است که به بازسازی و احیای اقتصادی سوریه کمک خواهد کرد.

مقامات پس از سقوط اسد ابراز امیدواری کردند که حجم تجارت میان ترکیه و سوریه در آینده نزدیک به ۱۰ میلیارد دلار برسد. حجم تجارت در سال ۲۰۱۰، طبق آمار مؤسسه آمار ترکیه (ترک‌استات)، ۲.۳ میلیارد دلار بود، قبل از آنکه جنگ داخلی آغاز شود. ساختار اقتصادی سوریه به سرعت پس از ۲۰۱۱ و با شروع جنگ، دچار فروپاشی شد و مبادلات کالا با ترکیه به شدت تحت تأثیر قرار گرفت.

در سال ۲۰۱۲، حجم تجارت به ۵۶۵ میلیون دلار کاهش یافت. این حجم در سال‌های بعد افزایش یافت، اما هیچ‌گاه به سطح پیش از ۲۰۱۱ نرسید. طبق داده‌های ترک‌استات، ترکیه در سال ۲۰۲۴ کالا‌هایی به ارزش بیش از ۱.۹۵ میلیارد دلار به سوریه صادر کرد.

در مذاکرات دمشق، سوریه با تعیین تعرفه‌های گمرکی برای برخی محصولات موافقت کرد تا تجارت میان دو کشور روان‌تر شود. مهم‌ترین نتیجه این مذاکرات توافق برای از سرگیری مذاکرات به منظور احیای توافقنامه تجارت آزاد ترکیه-سوریه بود. وزارت تجارت ترکیه اعلام کرد که این رویکرد جدید به دنبال ایجاد یک شراکت اقتصادی گسترده‌تر است.

مذاکرات همچنین حوزه‌های کلیدی همکاری دوجانبه، از جمله تجارت محصولات صنعتی و کشاورزی، ترانزیت و حمل‌ونقل دوجانبه و خدمات پیمانکاری و ساختمانی به منظور احیای اقتصاد سوریه را شناسایی کرد.

مقامات سوری بر نقش کلیدی شرکت‌های ترکیه‌ای در تلاش‌های بازسازی سوریه و احیای بخش صنعتی آن تأکید کردند. شرکت‌های ترکیه‌ای که تاکنون فقط در برخی مناطق سوریه خدمات ارائه داده‌اند، اکنون فرصت دارند تا در سراسر کشور فعالیت کنند و پتانسیل سرمایه‌گذاری را در هماهنگی با دولت سوریه ارزیابی کنند.

طرفین همچنین تصمیم گرفتند که هماهنگی‌های موجود برای مدیریت ترافیک تجاری در نقاط مرزی با سوریه را تقویت کنند تا این ترافیک سریع‌تر و کارآمدتر مدیریت شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
شاهرخ
۲۱:۱۶ ۰۶ بهمن ۱۴۰۳
مگر سوریه تولیدی دارد. سوریه از این به بعد مستعمره صرف ترکیه و اسرائیل و امریکا و عربستان و قطر و امارات و .... خواهد بود
آخرین اخبار