به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،عاطفه رشنویی با بیان این که قرار است از سرچشمه تا حوضه آبریز کارون بررسی و ثبت ملی شود، توضیح داد: هر سه استان خوزستان، چهارمحال و بختیاری، و کهگیلویه و بویراحمد در حال همکاری هستند تا کارون را به ثبت ملی برسانند.
رشنویی با اشاره به این که ثبت منابع عظیم طبیعی یک مقدار زمانبر است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر پرونده ثبت ملی کارون یک ماه است که شروع به کار کرده اما تا چند ماه کار ثبت آن طول میکشد تا تعیین حریم و کارهای قانونی آن انجام شود.
معاون میراث فرهنگی خوزستان با بیان این که این اجازه وجود دارد تا مناظر و مزایای طبیعی که در طول تاریخ برای بشر تأثیرگذار بودهاند ثبت ملی شوند، اظهار کرد: رودخانه کارون نیز به واسطه گذر از دشتهای پر آب خوزستان، استقرارهایی که در طول تاریخ در کنار آن صورت گرفته، تأثیر آن در به وجود آمدن شهر شوشتر و اهواز و اتفاقاتی که برای بارگیری کشتیها در دوره قاجار رخ داده قابلیت ثبت در فهرست آثار ملی را دارد.
او درباره ضوابط آثار طبیعی که ثبت میشود، توضیح داد: ضوابط ثبت آثار طبیعی با ضوابط ثبت محوطهها و بناهای تاریخی کاملا متفاوت است. مثلا در یک رودخانه کارهایی همچون پل زدن، بهرهبرداری و استفاده از رودخانه برای ثبت مورد نیاز است.