آن عده از مردم سوریه که با هزار رنج و مشقت، خود و خانواده خود را به نوار غزه رسانده بودند تا از حملات مرگبار تروریست‌ها در سوریه در امان بمانند، اکنون با مهلکه دیگری دست و پنجه می‌کنند که رژیم صهیونیستی برایشان تدارک دیده است.

به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران، پایگاه تحلیلی "المانیتور" در مقاله‌ای به قلم "محمد عثمان" می‌نویسد: "عبدالله البلتاجی"، مهندس جوان سوری پس از آنکه موشک تروریست‌ها خانه و دفتر کار خصوصی‌اش در محله "مز" در شهر دمشق، پایتخت سوریه را با خاک یکسان کردند، فقط یک انتخاب پیش روی خود داشت؛ ترک سوریه و یافتن سرپناهی در نوار غزه. کمتر از یک سال پیش، وی به همراه خانواده‌اش، یعنی همسر، دو دختر دوقلو و تنها پسرش در محله "شجاعیه" در شرق نوار غزه ساکن شدند. آن‌ها در آپارتمانی که توسط دولت غزه ساخته شده بود، زندگی می‌کردند.

*** پناهندگان سوری به امید یافتن سرپناه به نوار غزه فرار کرده بودند
«بلتاجی» برای محافظت خانواده‌اش از عواقب جنگی خونین که بیش از 3 سال است زندگی مردم سوریه را درگیر کرده است، این کشور را ترک کرد. اما این کار سرآغاز مرحله خطرناکی بود که در نوار غزه انتظارش را می‌کشید.
این مهندس سوری می‌گوید: «آپارتمان من، بیش از یک ماه پیش، در آغاز حملات اسرائیل به نوار غزه، در حالی که فقط چند ماه از ساخته شدن آن می‌گذشت، درست مثل دیگر خانه‌های این محله تخریب شد. وقتی در آپارتمانم بودم، براثر اصابت ترکش‌های یک تانک اسرائیلی به شدت مجروح شدم. یکی از تاندون‌های پایم پاره شده است و دیگر قادر به راه رفتن نیستم. من برای همیشه زمین‌گیرشدم.»

*** نیروهای رژیم صهیونیستی بیش از 8 پناهنده سوری را قتل عام کردند
او نمی‌تواند روزی را که آپارتمانشان درست مثل خانه‌های دیگر محله شجاعیه در شعله‌های آتش می‌سوخت، فراموش کند. خانواده «بلتاجی» به همراه عده‌ای دیگر از همسایگان خود که خانه‌هایشان را از دست داده‌اند، در یک اتاق کوچک 27 متری، دورتر از جایی که موشک‌های رژیم صهیونیستی فرود آمده‌اند، پناه گرفته‌‌اند.
او می‌گوید: «اسرائیلی‌ها با حمله به خانه‌های ما، بیش از 8 نفر را قتل عام کردند. عده زیادی از مردم از حمله اسرائیلی‌ها به خانه ما پناه برده بودند. اما آن‌ها به خانه ما هم حمله کردند. تعداد زیادی، از جمله من و همسرم بر اثر حمله موشک‌های رژیم صهیونیستی مجروح شدیم.
«بلتاجی» به دنبال اجاره آپارتمانی دیگر است، اما به دنبال هجوم آوارگان از محله‌های شرق غزه، قیمت‌ها دو برابر شده‌اند. اوامیدوار است که بتواند نوار غزه را به مقصد کشوری دیگر ترک کند؛ کشوری که درگیر جنگ نباشد.

*** مردانی که به خاطر ترس از امنیت خانواده‌های خود در سوریه، اسیر جنگ غزه شدند
او گفت: «ما از جنگی مرگبار در سوریه به غزه فرار کردیم. اما در اینجا با سیاست «نابودی اشغال» رژیم صهیونیستی مواجه شدیم. من امیدوارم بتوانم به همراه خانواده کوچکم به هرجایی غیر از اینجا فرار کنم و در آنجا مشغول کار شوم؛ فرقی نمی‌کند چه کاری و چه درآمدی. این کار نشانه ضعف نیست، بلکه به خاطر ترس از امنیت خانواده‌ام است.»
«عاتف الاماوی»، پناهنده فلسطینی، حدود دو سال پیش به همراه خانواده 10 نفری خود از جمله همسر، سه دختر، پسر و نوه‌های خود، از اردوگاه پناهندگان «یارموک» در شهر دمشق، به غزه آمد. این خانواده در دو آپارتمان اجاره‌ای در شهر «بیت حانون» در شمال غزه ساکن شدند. «اماوی»، که ریاست کمیته پیگیری پناهندگانی که از سوریه به غزه پناه برده‌اند را بر عهده دارد، به «المانیتور» گفت: «من و همسرم در سوریه مالک یک کارخانه تولید پوشاک کودکانه، یک آپارتمان و تجهیزات آن و همینطور اتومبیل بودیم.»

*** تانک‌های اسرائیل به هیچ خانه‌ای رحم نکردند
«اماوی» افزود که دو آپارتمانی که او با پسرش در «بیت حانون» اجاره کرده بودند، بیش از یک ماه پیش، در آغاز حمله اسرائیل به نوار غزه، به خاطر حملات هوایی رژیم صهیونیستی با خاک یکسان شدند. آن‌ها در بین آوار به دنبال یافتن برخی از وسایل خود بودند. او گفت: «ما آنجا را به موقع ترک کردیم. تانک‌های اسرائیلی به ما بسیار نزدیک بودند. ما به خانه برادرم در منطقه‌ای در همسایگی اینجا فرار کردیم. اما باز هم مجبور بودیم آن مکان را ترک کنیم چرا که اسرائیل به آن‌ جا هم حمله کرد.»

*** پیش از حمله اسرائیل، نوار غزه برای پناهندگان فلسطینی و سوری گریزگاه امنی به شمار می‌رفت
تا زمانی که جنگ، نوار غزه را به مقصدی نامطلوب تبدیل کند، این منطقه برای پناهندگان فلسطینی و برخی از مردم سوریه ـــ تقریبا 1000 پناهنده شامل 260 خانواده، که 20 تای آن‌ها اصالت سوری دارند ــ یک گریزگاه امن به شمار می‌رفت. دو خانواده دیگر که جمعیتشان به بیش از 18 نفر می‌رسد، به همراه خانواده 10 نفری «اماوی»، در آپارتمانی که مساحت آن از 100 متر مربع تجاوز نمی‌کند، زندگی می‌کنند. برخی از آنها همین اواخر، سوریه را به خاطر بمباران شدید تروریست‌ها و شرایط نامناسب زندگی ترک کرده بودند.

*** زیان‌هایی که پناهندگان سوری در نوار غزه متحمل شده‌اند
رئیس کمیته پیگیری پناهندگان سوری افزود: «اگر ما شانس آن را داشتیم، برای ترک نوار غزه تردید نمی‌کردیم. شاید با این کار می‌توانستیم در صلح زندگی کنیم.» وی همچنین در خصوص زیان‌هایی که پناهندگان سوری در نوار غزه متحمل شده‌اند، اظهار داشت‌: «از آغاز جنگ در نوار غزه، 40 خانه به طور کامل تخریب شده‌اند و 23 خانه دیگر نیز خسارات جدی دیده‌اند. 8 پناهنده مجروح و دو نفر نیز جان خود را از دست داده‌اند.»
«زهدی العداوی» هنرمند فلسطینی، به همراه خانواده‌اش جزو آن دسته از پناهندگان فلسطینی است که از سوریه به غزه پناه برده بودند. آن‌ها موفق شدند هنگامی که تانک‌های اسرائیلی در مرز شرقی مرکز غزه مستقر شدند و آپارتمانشان را در برجی مسکونی واقع در منطقه «نوسیرت» مورد هدف قرار دادند، جان سالم به در ببرند.

*** آوارگان در نوار غزه به طور دسته جمعی زندگی می‌کنند
«عداوی» که در سوریه به عنوان سردبیر هنری یک مجله فلسطینی مشغول کار بود، به «المانیتور» گفت: «پس از گذشت دو و نیم هفته از حمله اسرائیل به نوار غزه، تانک‌ها آپارتمان مرا در حالی که به همراه خانواده‌ام درون آن بودیم، مورد هدف قرار دادند. گلوله تانک خانه‌ام را با خاک یکسان کرد و عده زیادی کشته و زیر آوارها ماندند. در حال حاضر ما با همسایگان خود زندگی می‌کنیم تا من بتوانم جایی را برای اجاره پیدا کنم؛ هر چند هنوز درآمدی ندارم.»
وی خاطر نشان کرد که او و خانواده‌اش برای همیشه به نوار غزه مهاجرت نکرده بودند و قصد داشتند که پس از پایان جنگ در سوریه به کشورشان بازگردند. با این حال، شرایط دشوار زندگی در غزه، به بازگشت آنها به کشورشان سرعت می‌بخشد.



انتهای پیام./
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار