این کارشناس سیاست خارجی تصریح کرد: حملات پراکنده زمینی و هوایی عربستان سعودی به حوثیهای یمن که منجر به شهادت و مجروحیت افراد زیادی گشت، سبب شد حوثیها از خواستگاه فرهنگی خود برخواسته و به جهاد و اقدامات نظامی روی آورند.
وی افزود: در حال حاضر بخش عمدهای از مردم یمن به همراهی حوثیها به پا خواستهاند، و موج عظیمی از حرکتهای مردمی به سمت صنعا وجود دارد، که آن فقط مختص قبیله حوثیها نمیشود.
کنعانیمقدم در خصوص خواستههای حوثیها و سایر معترضین یمنی از دولت حاکم اظهار داشت: یک خواسته آنها در مورد حاکمیت است، که نمیخواهند تحت سلطه عربستان باشد و مقابله با رژیم صهیونیستی هم جزء مهمترین بحثهایشان است.
وی در ادامه افزود: دومین خواستهاشان تاکید میکند، که مجلس باید حاکمیت خود را به دولت اعمال کند، چون افزایش قیمت سوخت فشار زیادی را به مردم منطقه وارد کرده است.
کنعانیمقدم تاکید کرد: آن چه از همه بیشتر مطرح است، اصرار آنها در جهت برکناری دولت فعلی تحت سلطه عربستان است، و شعار "اسقاط نظام" و مرگ بر آمریکا و اسرائیل، شعار عمده مردم یمن است که به سمت صنعا حرکت میکنند.
وی تصریح کرد: آنها به غیر سعده که مقر مهمشان است در صنعا هم قدرتی دارند که توانستهاند مردم را به خیابانها بکشند، و علیه نظام حاکم مقابله کنند.
این کارشناس سیاست خارجی با تاکید بر اینکه حوثیها خواستار تغییر در ساختار حاکمیت هستند اظهار داشت: حاکمیت یمن بیشتر تحت سلطه کسانی است که ارتباطاتشان با عربستان را تنظیم میکنند.
کنعانیمقدم با بیان اینکه عربستان در مقاطع مختلف با حملات نظامی به منطقه سعده و حوثیها باعث قتل عام مردم یمن شده بود گفت: به همین دلیل مردم حاضر نیستند، افراد فعلی حاضر در حاکمیت در مسند قدرت باقی بمانند.
وی با اشاره به نقش قدرتهای بزرگ مانند آمریکا در حوادث یمن اظهار داشت: آنها به صورت مستقیم در مسائل یمن دخالت نمیکنند، بلکه از طریق عربستان سعودی اعمال قدرت میکنند.
این کارشناس سیاست خارجی اظهار داشت: اکنون دولت چارهای ندارد، که قدرت مردمی ایجاد شده را که توان نظامی قابل توجهی هم دارد، در معادلات خود مورد بررسی قرار داده و خواستههای آنها را عملی کند.
وی افزود: الان بحث وحدت ملی یمن مطرح است و حوثیها در این حرکت پیشتاز هستند.
شایان ذکر است، تاریخچه مبارزاتی حوثیها به تاریخ انقلاب اسلامی ایران برمیگردد، زیرا شعارها و دیدگاههای سران حوثی در یمن برای مقابله با استکبار و رژیم صهیونیستی و حمایت از مستضعفین نشات گرفته از انقلاب اسلامی ایران است.
بخشی از حوثیهای یمن زیدی و بخشی دیگر علوی هستند و مانند شیعیان ایران 12 امامی نیستند، آنها مجموعهای از جریاناتی هستند که از طرفی با سلفیگری مخالف و از طرفی دیگر موافق شیعه به معنای تفکر زیدیه هستند.
حوثیها بنیادهایی را
در یمن ایجاد کرده بودند، که بنیادهای فکری و عقیدتی بوده و عمدتا کار فرهنگی میکردند،
اما وقتی که مورد تهاجم نظامی قرار گرفتند وارد فاز نظامی شدند.
آنها پیش از این، سابقه درگیری با سایر فرقههای مذهبی را نداشتند و سعی میکنند که وحدت شیعه و سنی در یمن خدشهدار نشود.
سید عبدالملک صدرالدین الحوثی که از خاندان حوثیهاست، با توجه به سابقه قومیتی که دارند، مدتهاست درخواستش از دولت مرکزی این بوده که باید در مسیر مبارزه با استکبار و رژیم صهیونیستی وارد شده، حقوق مردم منطقه حوثی را در نظر گرفته و حاکمیت نباید خود را در اختیار عربستان قرار داده و سیاستهای آنها را اعمال کند.
انتهای پیام/