نصير دهقان پزشك و پژوهشگر طب سنتي در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: نکته حائز اهمیت در وعده سحر انتخاب غذاهایی است که خیلی شور نباشند زیرا پر واضح است که نمک زیاد موجود در غذای سحری منجر به بروز تشنگی در طول روز می گردد. همچنین توصیه می شود از مصرف غذاهای خیلی ترش نیز اجتناب کنید زیرا این غذاها دفع آب را از بدن زیاد می کنند و در نتیجه منجر به احساس تشنگی می شوند.
وي افزود: از مصرف چای پررنگ پرهیز کنید و حدالامکان در این ماه کمتر مصرف کنید. چای باعث افزایش ادرار شده و از این طریق نمکهای معدنی که در طول روز بدن به آنها نیاز دارد، دفع می کند. توجه داشته باشید مصرف نوشیدنیهای گازدار نه تنها در ماه رمضان توصیه نمیشود بلکه در طول سال نیز نباید از نوشابههای گاز دار استفاده کنید. تحقیقات نشان داده است که انواع نوشابههای گازدار بیماریهایی چون پوکی استخوان، چاقی، پوسیدگی دندان و بیماریهای قلبی را تشدید میکنند.
دهقان تصريح كرد: چه خوب است به جای مصرف انواع نوشابه های گازدار از عرقیات گیاهی نظیر عرق بیدمشک، عرق بهار نارنج، شربت لیمو مورد مصرف قرار گیرد.در هنگام افطار نیز توصیه می شود که افطار را با مصرف مایعات گرم همانند نوشیدن شیر گرم یا آب جوش به همراه آبلیمو باز کنند چرا که این موارد میتواند معده را برای پذیرش غذا آمادهتر کند. اگر فرد روزهدار هنگام افطار آب زیادی بنوشد، با توجه به زیاد بودن ساعات روزهداری ممکن است آمادگی دستگاه گوارش را برای خوردن مواد غذایی بعدی دچار اشکال کند.
اين پزشك با اشاره به، نوشیدن آب فراوان هنگام افطار گفت: میتواند روی اسید معده و هم چنین آنزیمهای هضم غذا تاثیر منفی گذارد؛ لذا توصیه میشود در کنار مصرف نوشیدنی گرم از شیرینی های طبیعی به ویژه خرما که بر خلاف شیرینیهای مصنوعی که قندخون را به سرعت بالا میبرد استفاده کرد که انرژی خوبی به بدن می رساند.
وي افزود: اگر میخواهید در در طول ماه رمضان به خصوص در فصل تابستان کمتر احساس تشنگی کنید، توصیه میشود که بخش عمده پروتئین مورد نیاز خود شامل گوشت، تخم مرغ، لبنیات و امثال آن را در فاصله بین افطار تا شام میل نمایید. به عبارت دیگر بهتر است که در وعده سحر یا میان وعده قبل از سحر سهم کمتری از پروتئین مصرف شود چرا که بدن برای سوخت و ساز و دفع پروتئین به آب زیادی نیاز دارد و اگر در وعده سحرپروتئین زیادی مصرف شود موجب می شود که فرد در طی ساعات اولیه روز، خیلی زودتر احساس تشنگی و کم آبی کند.
انتهای پیام/