عاملی که باعث کاهش تحرک شود به افزایش وزن و چاقی منجر می‌شود و چاقی در مناطق محیطی بدن مخصوصا کمربند لگنی ایجاد می‌شود.

دکتر احمد مشیری، دبیر انجمن پزشکان ورزشی ایران در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: هر عاملی که باعث کاهش تحرک شود، به افزایش وزن و چاقی منجر می‌شود و چاقی با تجمع در مناطق محیطی بدن مخصوصا کمربند لگنی ایجاد می‌شود. طبیعتا به خاطر نشستن خود به خود تحرک بندی فرد کمتر و سوخت و ساز کم می‌شود و تجمع محیطی ایجاد شده و اولین منطقه کمربند لگنی چاق می‌شود. 

دکتر مشیری اظهار کرد: وضعیت نامناسب نشستن در پشت میز نشین‌ها، راننده‌ها و دیگر مشاغلی که ناگریز از پشت میز نشینی است، باعث تجمع بیشتر چربی در کمربند لگنی می‌شود. علت این است که فرد بیش از نیاز سوخت و ساز کالری ورودی داشته یا اینکه کمتر سوخت و ساز و تحرک داشته است. 

دکتر مشیری با اشاره به اینکه برای جلوگیری از چاقی شکمی، فرد باید تغذیهٔ خود را اصلاح کرده و تحرک خود را با ورزش کردن در فواصل نشستن بالا ببرد، خاطرنشان کرد: هر حرکت ورزشی که انجام می‌دهیم و بعد از توقف قسمتی از بدن درد داشته باشد، یعنی ورزش کردن به آن ناحیه تاثیر می‌گذارد. به تدریج می‌توان حرکات ورزشی را افزایش داد تا ناحیهٔ مورد نظر شروع به درد گرفتن کند و بعد از آن حرکت را قطع کنیم. 

وی با بیان اینکه ورزش کردن بعد از ۶ ماه اثرش را نشان می‌دهد، افزود: یکی از حرکات نرمشی که در کم کردن چاقی کمربند لگنی موثر است، به این صورت است که فرد از طرف پهلو به راست خم شده و دست چپ را بالا بکشد تا انقباضی و انبساط در دست‌ها ایجاد شود و بعد برعکس آن را انجام دهد. 

در حرکت دوم، فرد به جلو خم شود تا عضلات شکم منقبض شود و بعد به پشت خم شود تا عضلات پشت منقبض شود. حرکت سوم دراز نشست است و روش صحیح آن به این صورت است که فرد باید به نحوی بخوابد تا زانو به صورت ۸ در بیاید، ۱۵ تا ۲۰ سانت سر و پشت را بلند کند و بعد پایین برود تا عضلات شکم منقبض شوند، سپس به تدریج تعداد را بالا ببرد و به هیچ وجه نباید به اندازه‌ای سر را بالا بیاورد تا سینه به زانو بخورد. اگر دراز نشست را به صورت مایل اجرا کند، برای کم کردن چربی پهلو مفید است و در آخر در حالت نشسته دست‌ها را بالا برده و پارا بدون خم شدن زانو بالا آورده و سپس پایین ببرد. 

دکتر مشیری در پایان افزود: راننده‌ها و پشت میز نشین‌ها باید در فواصل معین فعالیت ورزشی داشته باشند. صندلی و میز باید قابل تنظیم باشد و شیوهٔ صحیح نشستن را فراموش نکنند تا علاوه بر جلوگیری از چاقی موضعی از مبتلا شدن به مشکلات ستون فقرات جلوگیری کنند. 


انتهای پیام/
برچسب ها: چاقی ، تغذیه ، ورزش ، کالری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.