استاد روابط بین الملل دانشگاه لندن:
استاد روابط بین الملل دانشگاه لندن:
به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران؛
"فواز جرجیس" در گفتگو با شبکه تلویزیونی العربیه حدث از لندن درباره شکست پیش نویس قطعنامه فرانسه در شورای امنیت در خصوص سوریه و در پاسخ به این پرسش که اگر فرانسه می دانست چین و روسیه پیش نویس قطعنامه پاریس را درباره سوریه وتو می کنند چرا این پیش نویس را ارائه کرد، گفت: ارائه این پیش نویس توسط کشورهای غربی تلاشی برای فشار بر روسیه ،چین و مقامات سوریه و در تنگنا قرار دادن مسکو در برابر جهان و ناچار کردن روسیه به استفاده از حق وتو برای بار چهارم بوده است.
استفاده از حق وتو برای موضوعات حقوق بشر و جنایت علیه بشریت مسئله آسانی نیست و بسیار خطرناک است.
اقدام روسیه در استفاده از حق وتو دارای پیامدهای سیاسی،اخلاقی و انسانی است. هر چند این پیش نویس قطعنامه شکست خورد ولی این نشست بیانگر اختلاف نظر شدید میان پنج عضو دائم این شوراست. این وضع نشان می دهد که میان نظرات چین و روسیه با بیشتر کشورهای جهان اختلاف نظر شدیدی وجود دارد و راه حلی برای این اختلافات مشاهده نمی شود و متاسفانه این میدان نبرد است که راه حل نهایی را مشخص می کند.
برای حل بحران سوریه هیچ راه حل سیاسی دیده نمی شود و حامیان دو طرف درگیر در سوریه تلاش می کنند وضع میدانی جدیدی در این کشور ایجاد شود.
وی در پاسخ به این پرسش که اهمیت تشکیل دادگاه ویژه سوریه در چیست، گفت: اجرای عدالت در سوریه از اهمیت زیادی برخوردار است.
عدالت دارای ابعاد اخلاقی ، سیاسی و معنوی برای ملت سوریه و کل جامعه بین المللی است. عدالت تاکید می کند که باید بحران سوریه به صورت سیاسی حل و فصل شود تا کشتارها در این کشور پایان یابد. پرسش اساسی این است اگر هم پرونده سوریه به دادگاه کیفری بین المللی ارجاع شود، کشتارها در این کشور چگونه پایان خواهد یافت و چگونه می توان به راه حل سیاسی رسید؟
انتهای پیام/