پروانه کاظمی، کارشناس تغذیه، در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: مصرف رژیمهای غذایی کمچرب، میتواند در جذب ویتامینهای محلول در چربی مانند ویتامینهای A و E و D و K اختلال ایجاد کند چرا که این ویتامینها محلول در چربی هستند و بدن برای استفاده از این ویتامینها به چربی رژیم غذایی نیاز دارد این ویتامینها اغلب در کبد و بافت چربی ذخیره میشوند و در بسیاری از عملکردهای بدن از جمله رشد، ایمنی، ترمیم سلول و انعقاد خون اهمیت دارند.
وی افزود: اگر فردی چربی کافی برای تأمین این ویتامینها برای بدن را مصرف نکند، ویتامینها بدون جذب شدن از بدن دفع میشوند و ممکن است فرد در خطر کمبود ویتامین قرار بگیرد.
کاظمی، تصریح کرد: رژیمهای کمچرب همچنین در کاهش سطوح کلسترول و بیماریهای قلبی نقش دارند، اگر رژیم غذایی بسیار کم چرب باشد سطح کلسترول بدن کاهش مییابد و این موضوع مشکل ساز است زیرا بدن برای پیشگیری و محافظت در برابر بیماریهای قلبی به کلسترول خوب نیاز دارد و این کلسترول خوب که به آن HDL گفته میشود، کلسترول بد (LDL) را از جریان خون جمع میکند و به کبد منتقل میکند، وقتی نسبت HDL نامتعادل باشد، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی در فرد کاهش مییابد.
انتهای پیام/