به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شیراز؛ احمد همتی با اشاره به برگزاری نخستین اجلاسیه سراسری اساتید و بزرگان تعزیه ایران در اردیبهشت ماه 93 همزمان با سالروز وفات پرستار صحرای کربلا حضرت زینب کبری (س) به میزبانی استان فارس- شهر زرقان؛ افزود: زرقان با توجه به پیشینه و توانمندی ذاکرین و هنرمندان تعزیه خوان جایگاه خاصی در سطح فارس و جنوب کشور دارد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس گفت: تاکنون سه سوگواره تعزیه کشوری با حضور اساتید و تعزیه خوانان برتر استانهای فارس، بوشهر، قم، تهران، اصفهان، مرکزی، خراسان رضوی، تبریز، مازندران، کرمان، خوزستان در شهر زرقان طی سال های گذشته در گستره ملی برگزار شده است.
همتی ادامه داد: تعزیه هنری آئینی و عاشورایی است و در این مجالس گوشه هایی از مصائب وارده بر خاندان عمصت و طهارت (ع) در واقعه کربلا و همچنین انتقال مفاهیم و مضامین فر هنگ عاشورایی به جوانان و نوجوانان نسل سوم انقلاب است.
وی قدمت تعزیه خوانی درجنوب کشور به ویژه شهر زرقان را به سالهای بسیار طولانی دانست و بیان کرد: تعزیه هنر ناب ایرانی است که علاقه مندان می توانند قدمت تاریخی تعزیه فارس و زرقان را در کتاب تعزیه در ایران به نوشته قلم استاد صادق همایونی مطالعه کنند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس افزود: هدف از برگزاری این اجلاسیه در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری، مبنی براینکه"ما با شبی خوانی موافقیم، مخالف نیستیم اما شبی خوانی خوب شبی خوانی درست، و منطبق با واقعیت" و همچنین جذب جوانان و مبارزه با وهابیت و خرافه پرستی و مبارزه با تهاجم فرهنگی غرب وحفظ این هنر اصیل ایرانی است.
این مقام فرهنگی استان، تاکیدکرد: با توجه به نام گذاری امسال توسط مقام معظم رهبری، این اجلاسیه اولین برنامه فرهنگی سال 93 در سطح کشوری در راستای حفظ ارزشهای ناب عاشورای حسینی خواهد بود که افتخارش نصیب جوانان مذهبی و متدین و هیئتی شهر زرقان و مسئولین ستاد علمی فرهنگی تعزیه زرقان شده است که در این راستا حضور مسوولان کشوری و لشکری و نخبگان فرهنگی کشور در این اجلاسیه از جایگاه خاصی برخوردار است.
احمدهمتی به اهمیت استقرار نخستین پژوهشکده هنرهای آئینی و عاشورایی و موزه تجهیزات تعزیه در شهر زرقان اشاره کرد و خواستار تشکیل دبیر خانه دائمی سوگواره تعزیه در مهد تعزیه جنوب کشور شد و همچنین از مسوولان خواست تا به صورت ویژه به این امر نگاه کرده و برای حفظ این هنر؛ سند چشم انداز معنوی تعزیه را که سینه به سینه به نسل های آینده انتقال خواهد یافت حفظ و تنظیم کنند.
انتهای پیام/س