جلیل جعفری نماینده اردبیل در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، گفت: هر گونه افزایش قیمتها، یک مقدار تأثیر تورمی دارد که باید تلاش شود که این افزایش تورم به حداقل برسد و شیب افزایش قیمتها کند شود.
وی اضافه کرد: باید در کشور ما این فرهنگ به وجود بیاید که قیمتهای حاملهای انرژی نمیتواند همیشه ثابت بماند و نهایتاً در طول چند سال باید آزادسازی صورت گیرد.
وی تصریح کرد: اگر حاملهای انرژی را ارزان دهیم مشکلاتی از جمله افزایش شدت مصرف انرژی، عدم صرفه جویی در مصرف انرژی به وجود میآید.
این نماینده افزود: منابعی که از این افزایش قیمتها حاصل میشود باید صرف توسعه کشور، تولید، پروژههای عمرانی و ایجاد اشتغال شود که همه اینها به خود مردم بر میگردد.
وی ادامه داد: یک بخش آن که نگران کننده است، اقشار کم درآمد جامعه است که آسیب میبینند که دولت باید با پرداخت یارانه مستقیم و شناسایی دقیق دهکهای هدف جبران میکند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: البته یک عده سودجو آثار روانی ناشی از هدفمندی را در جامعه تزریق میکنند و دولت هم باید جلوی سوء استفادهها را بگیرد. مثلاً افزایش 20 درصد بنزین نباید باعث گران شدن کالاهای دیگر شود، بلکه تأثیر آن باید 5 درصد باشد. عوامل بازدارندهای از جمله سیستم قضایی انتظار داریم که نحوه اجرای هدفمندی و افزایش قیمت حاملهای انرژی طوری باشد که شیب ملایم باشد و درست اجرا شود.
انتهای پیام/