تکنولوژی که اکنون ما در تولیدات برنج استفاده می‌کنیم تا حدی قابل قبول است اما برای اینکه در بازار جهانی فعالیت رقابتی داشته باشیم باید از حالت سنتی خارجی شویم.

سید راضی نوری عضو کمیسیون کشاورزی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، با بیان اینکه برنج‌های وارداتی فقط شکل ظاهری خوبی دارند ولی به لحاظ کیفی اصلاً قابل مقایسه با برنج‌‌های داخلی نیست گفت: برای جلوگیری از واردات بی‌رویه برنج اقداماتی صورت گرفته که چندان اثرگذار نبود البته حضور دلالان اثرات منفی بسیاری بر بازار داخلی گذاشت که اگر با آنها برخورد نشود این مشکل همچنان ادامه دارد.
 
وی گفت: برنج‌های وارداتی هر چند قابل مقایسه با محصولات داخلی نیستند ولی متأسفانه به دلیل شکل ظاهری‌شان طرفداران بسیاری در بازار داخلی بدست آوردند.
 
وی تصریح کرد: برای حمایت از تولید داخلی دولت می‌تواند با خرید تضمینی برنج از کشاورزان و بیمه کردن آنها مؤثر باشد تا هم دست دلالان کوتاه شود و هم اینکه زمینه را برای افزایش تولید فراهم کند.
 
وی عنوان کرد: حمایت دولت از کشاورزان و تأمین نیازهای آنها در کشاورزی باعث انگیزه بیشتر آنها برای بالا بردن کیفیت محصولاتشان می‌شود.
 
وی ادامه داد: سیاست‌های کلی که توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شد یکی از موارد آن نگاه به بازار داخلی و حمایت از محصولات داخل است و این موضوع این را می‌رساند که ما برای تأمین امنیت غذایی لازم است بیشتر از این‌ها سرمایه گذاری کنیم.
 
وی عنوان کرد: اگر قرار باشد که ما در برنج خودکفا باشیم باید هم به کیفیت توجه داشته باشیم و هم صادرات را افزایش دهیم که این کار با اجرای برنامه‌ها و قوانین مدون اجرایی خواهد شد که نه تنها زمینه اشتغال‌زایی را فراهم می‌کنیم بلکه مانع از، از بین رفتن زمین‌های کشاورزی و تبدیل آن به ساختمان‌های مسکونی خواهیم شد.
 
وی در خصوص اینکه در تولید برنج چقدر از دانش و فناوری استفاده می‌شود گفت: تکنولوژی که ما اکنون در اختیار داریم تا حدی قابل قبول است ولی اگر بخواهیم در بازار جهانی نقش رقابتی داشته باشیم باید از حالت سنتی خارج شویم تا به شرایط مطلوب دست پیدا کنیم.
 
وی در پایان گفت: واقعیت امر این است که واردات برنج با توجه به کیفیتی که در داخل داریم اصلاً درست نیست. امیدواریم که باید برنامه‌های مدون و حمایت‌های دولت خودکفایی ما در عرصه تولیدات برنج برای مصرف داخلی و تأمین صادرات خارجی فراهم شود.

انتهای پیام/

برچسب ها: برنج ، دانش ، فناوری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار