پروین میرمیران متخصص زنان و زایمان در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: دم کردههای گیاهی از دسته موادغذایی هستند که برای مادران شیرده مجاز نمیباشند. گاهی دمکردههای گیاهی مثل چای نعناع و گل گاوزبان موجب بروز اثرات جانبی مثل تهوع و استفراغ در مادر میشود و ترکیبات این نوشیدنیها وارد شیر شده و امکان دارد همین اثرات در نوزاد هم بروز کند.
وی ادامه داد: کافئین جزء موادغذایی است که مادران شیرده باید آن را کمتر مصرف کنند زیرا کافئین وارد شیر مادر شده و موجب تحریکپذیری نوزاد میشود. شکلات و کاکائو هم دارای تئوبرومید است که مانند کافئین محرک است و بهتر است مصرفش محدود شود.
میرمیران تصریح کرد: اثر قندهای بدون کالری و محصولات شیرین و بدون قند بر نوزاد نامشخص است پس بهتر است مصرف این مواد نیز در شیردهی محدود شود.
وی در پایان اظهار داشت: مصرف برخی غذاها مانند سیر، انواع کلم، پیاز، پیازچه و تربچه و یا غذاهای پرادویه و پرچاشنی ممکن است روی طعم شیر اثر بگذارد و تغییر ناگهانی طعم شیر سبب عدم تمایل شیرخوار به شیر خوردن میشود.
انتهایپیام/