سید مصطفی خویی در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، در خصوص بازنگری قراردادهای نفتی گفت: در چند سال گذشته ایرادات و اشکلات متعددی از سوی مجامع مختلف نظیر خود شرکت های بین المللی نفت، گاز، اقتصاددانان و حقوق دانان و حتی برخی از کارشناسان صنعت نفت مطرح شده است که خوب است در فرآیند بازنگری که در حال انجام است، همه مسایل مورد بررسی قرار گیرد.
وی تصریح کرد: این انتقادات ناشی از عدم شفاف بودن ریسک های قرارداد، روابط مالی شرکت های مجری با شرکت ملی نفت ایران، فقدان منطق برد- برد و همچنین عدم روشن بودن نحوه اجرای تعهدات پیمانکار در زمینه اجرای بخش داخلی است.
خویی اظهار کرد: در بسیاری از کشورهایی که در حال توسعه میادین نفت و گاز هستند این اقدام نتیجه بسیار مثبتی داشته است. در ایران هم به طور یقین این کار می تواند مقرون به موفقیت باشد بویژه اینکه در سالهای اخیر و در غیاب شرکت های خارجی، شرکت های داخلی متعددی با توان و ظرفیت خوب ایجاد شده اند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به محدودیت های تصریح شده در قانون اساسی، بخش خصوصی در ایران نمی تواند بعنوان یک "شرکت نفتی" عهده دار توسعه، تولید و مالکیت ذخائر هیدروکربنی باشد ولی خوشبختانه در سالهای اخیر مدیریت توسعه این میدانها بومی شده است و به هر حال ایجاد شرکت های توسعه دهنده میدان های نفت و گاز شروع شده و نیز می تواند گسترش پیدا کند.
مدیر عامل گروه انرژی دانا، یادآور شد: سرمایه گذاران باید بصورت روشن پیش بینی و تحلیل داشته باشند که از قبل انجام قرارداد عوائد حاصل برای آنها به چه میزان خواهد بود و آثار مالی قوانین و مقررات داخل کشور که پیمانکاران ملزم به رعایت آنها می باشند، به چه میزان و در چه محدوده ای قرار خواهند گرفت.
انتهای پیام/