به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،وزیر امور خارجه یکی دیگر از عهدشکنی های آمریکا را یادآوری کرد.
محمدجواد ظریف که با روزنامه سوئیسی "نویه زوریخه سایتونگ" گفتگو میکرد، با بیان اینکه هیچ توافق نامه مخفی وجود ندارد، گفت: "برای اجرای طرح اقدام مشترک ما مذاکرات بیشتری را در پیش گرفتیم که نتیجه آن یک قرارداد مخفی نبود. ما مشترکا به توافقی رسیدیم. در آن جزئیاتی مطرح شد درباره اینکه آژانس بین المللی انرژی اتمی از چه مکان هایی باید بازرسی کند و یااز طریق کدام کانال ها پول های بلوکه شده ایران آزاد شود. آمریکا خود را موظف کرد که این اسناد و جزئیات را علنی نکند اما متاسفانه خلاصه ای از آن منتشر شد و یک سوء تعبیر یک جانبه از مفاد توافق نامه مطرح شد. من در چنین بازی هایی نمی خواهم شرکت کنم."
ظریف البته منظور خود را از عدم شرکت در چنین بازی هایی توضیح نداد. در ماه های گذشته مقامات آمریکایی بارها جزییاتی مربوط به توافقنامه ژنو را منتشر کرده اند و این در حالی است که مقامات کشورمان علیرغم انتقادات فراوان داخلی همواره از افشای آن خودداری کرده اند.
ظریف در اولین روزهای بعد از امضای توافق ژنو، تلاش کرده بود تا در برابر همه زیاده خواهی های آمریکا کوتاه بیایید در روزهای اخیر، رویه جدیدتری را در پیش گرفته و در کنار چشم پوشی از اظهارات آمریکایی ها گهگاه به برخی از زیاده خواهی های آنان پاسخ نیز می دهد.
رویه "گذشت و پاسخ" ظریف در مصاحبه اخیر نیز به وضوح قابل مشاهده است. او توافق هسته ای ژنو بین ایران و گروه 5+1 را یک پیروزی بزرگ برای عقل دانست و همه را برنده این توافق اعلام کرده و گفت: در ده سال گذشته غرب این توهم را داشت که یک گزینه غنی سازی صفر درباره ایران وجود خواهد داشت و می تواند غنی سازی اورانیوم را به عقب برگرداند. حالا و البته کمی دیر، آمریکا به این شناخت رسیده است که این امر برای آن ها نمی تواند به دست آید. اوباما این مسئله را آشکارا بیان کرده است که غنی سازی صفر در ایران از آرزوهای وی است اما وی نمی تواند به آن دست یابد.
به گفته ظریف، رئیس جمهوری ما تنها با یک فرمولبندی دیگری این مسئله را اظهار کرده و گفته است که آمریکا دچار توهم بود و حالا باید واقعیت را بپذیرد، واقعیت غنی سازی اورانیوم در ایران.
او همچنین در بخش دیگری از این گفتگو تصریح کرد که ما باید این مسئله را از یک طرف دیگر بنگریم. ما بر موانع غلبه کردیم. ما یک توافق را داریم که حالا اجرا می شود. با وجود همه شک ها و با وجود همه تلاش های افرادی برای اینکه از اجرای آن جلوگیری به عمل آورند. ما امیدواریم که همه طرف ها فایده پیشبرد این روند و توافق را ببینند. اگر این روند به یک نتیجه مثبتی منجر نشود به معنای پایان دنیا نیست. اما این به مفهوم آن است که امریکا اعتقاد دارد قطعنامه های بیشتر علیه ایران می تواند کمک کند. در این میان این مسئله واضح است که تحریم های بیشتر علیه تهران تنها سانتریفیوژهای بیشتر در ایران را به دنبال خواهد داشت.