این گیاه از زمانهای بسیار قدیم در ایران کشت می شده است.
در حدود پنج قرن قبل از میلاد مسیح این محصول از ایران به یونان برده شد و در قرن هفتم بعد از میلاد به اروپا راه یافت.
یونجه در ایران در مناطق مرکزی و جنوبی به میزان بسیار زیاد کشت می شود.
پرورش این گیاه در قدیم برای تهیه علوفه چهارپایان بوده است ولی در حال حاضر به علت دارا بودن مواد مغذی به مصرف غذایی نیز می رسد.
در شهرستان ریگان از جوانه های یونجه در غذاهای سنتی استفاده می شود.
یکی از غذاهای سنتی که در این شهرستان تهیه می شود ، بورک (نانی با یونجه های جوان پخته شده ) است.
آش سبزی یکی دیگر از غذاهاییست که از یونجه تهیه می شود ، این غذا بیشتر در ایام پاییز وزمستان برای کسانی که دچار سرماخوردگی هستند، استفاده می شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ریگان با اعلام اینکه یونجه تولید ریگان در کشور بینظیر است ، گفت: بیش از 7 هزار هکتار از اراضی شهرستان ریگان زیر کشت یونجه قرار دارد.
موسی جلالی افزود: از هر هکتار 10 تا 15تن یونجه برداشت و به صورت خشک شده به دیگر استانهای کشور ارسال میشود.
وی خاطرنشان کرد: پرورش دام سبک به دلیل علوفه کافی در این شهرستان نیز رو به افزایش است به طوری که بیش از 260هزار راس دام سبک در این شهرستان نگهداری می شود.
جلالی با اشاره به اینکه بذر یونجه به دلیل کیفیت خوب به دیگر استانهای کشور صادر می شود ، تصریح کرد: هم اکنون بذر این محصول در بازار دارای قیمت مناسبی می باشد و به طور متوسط هرکیلو بذر یونجه بین 8 تا 10هزار تومان به فروش می رسد./س
گزارش از: موسی ملائیان