دکتر محمد نبوی معاون مرکز مدیریت بیماری های غیر واگیر وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران گفت: بیماری تب كريمه كنگو بر حسب شرایط آب و هوایی شیوع پیدا می کند چرا که عامل انتقال آن کنه است و بالاي 10 سال است که کیت های تشخیصی آن در ایران وجود دارد و موارد ابتلا به آن ثبت می شود.
وی با بیان این که به طور متوسط سالانه 200 تا 300 بیماری كريمه كنگو در کشور دیده می شود افزود: میزان موارد ابتلا در ترکیه بالاتر از ایران است و سالانه بین 1300 تا 1800 مورد ابتلا تب می شود در عراق هم میزان ابتلا کمتر و حدود 40 تا 50 مورد و در پاکستان و افغانستان هم این بیماری وجود داری ولی چون سالانه ثبت وجود ندارد نمی توان از میزان آن داشت.
نبوی ادامه داد: این بیماری به صورت یک تب ویروسی خونریزی دهنده مدت که حتی یا درمان مناسب هم باز هم میزان مرگ و میز قابل توجه است به طوری که اگر درمان صورت نگیرد میزان مرگ و میر تا 50 درصد است و اگر درمان انجام شود میزان مرگ و میر 14 تا 15 درصد است.
وی با تاکید بر این که سال قبل حدود 80 تا 90 درصد مبتلا به كريمه كنگو در کشور گزارش شده است اظهار کرد: در 6 ماه اول سال 30 مورد ابتلا داشتیم.
وی خاطر نشان کرد: بنابراین افراد برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری به هیچ عنوان دام از مراکز بدون مجوز خریداری نکنند و از مراکزی که زیر نظر دامپزشکی اقدام به عرضه دام می کنند دام مورد نظر خود را خریداری کنند./ع2