لیلا شورورزی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد ، افزود: بالا رفتن قند خون در طی دوران حاملگی تعریفی از دیابت حاملگی است و زنانی که با دیابت حاملگی رو به رو میشوند قبل از بارداری مبتلا به دیابت نبودهاند، بنابراین زنانی که قبل از حاملگی مبتلا به دیابت بودهاند در این دسته قرار نمیگیرند.
وی با بیان اینکه قند خون در بیشتر خانمها بعد از زایمان به حالت عادی بر میگردد، بیان داشت: اضافه وزن زیاد، افزایش قند خون، کتواسیدوز دیابتی، فشار خون حاملگی و اضطراب علائم دیابت حاملگی است.
کارشناس واحد بهبود تغذیه دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور ادامه داد: در بدن مادر باردار نیاز به هورمون انسولین در نیمه حاملگی کاهش مییابد و ممکن است دو سوم مقدار معمول، نیاز به انسولین داشته باشد و این بهخاطر مصرف گلوکز توسط جنین است.
شورورزی عنوان کرد: نیاز به انسولین در نیمه دوم حاملگی بهدلیل تغییرات هورمونی و ترشح هورمونهای ضد انسولین از جفت، 70 تا 100 درصد افزایش مییابد که در بعضی افراد سبب بروز مقاومت به انسولین میشود.
وی خاطرنشان کرد: باید مصرف کربوهیدراتها در هنگام صبحانه محدود شود زیرا در بیشتر زنان کربوهیدرات صبحانه، قند خون را به سرعت بالا میبرد.
کارشناس واحد بهبود تغذیه دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور با اشاره به اینکه میزان عمل سزارین و بروز پری اکلامپسی در زنان مبتلا به دیابت حاملگی، بیشتر است، ادامه داد: فراهم آوردن کالری و تغذیه کافی برای رشد جنین و جلوگیری از بالا رفتن قند خون و کتونمی هدف از تغذیه درمانی در دیابت حاملگی است.
شورورزی اظهار داشت: در دیابت حاملگی هیچ وعده غذایی نباید حذف شود و خانم باردار در صورتی که بیرون از خانه است، همیشه باید یک ماده غذایی کربوهیدرات مثل بیسکوئیت به همراه داشته باشد.
وی گفت: 90 درصد زنان مبتلا به دیابت حاملگی بعد از زایمان به حالت طبیعی برمیگردند، با این حال بعدا تا 60 درصد احتمال ابتلا به دیابت نوع دو را دارند که البته این احتمال با طبیعی نگاه داشتن وزن کاهش مییابد./س