خبرگزاري اکسپرس تريبون در گزارشي نوشت: خط لوله گازي ايران-پاکستان با وجود تلاش هاي آمريکا براي ممانعت از آن، بعنوان بخشي از طرح کوريدور اقتصادي اسلام آباد و پکن، به غرب چين هم گسترش مي يابد.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاري اکسپرس تريبون، اين خبرگزاري گزارش داد: اين اقدام در حالي صورت مي گيرد که آمريکا سخت بر پاکستان فشار مي آورد تا خط لوله مشترک با ايران را رها کرده و به جاي آن بر خط لوله ترکمنستان متمرکز شود.


طبق این طرح پیشنهادی، خط لوله گاز در کنار خط آهنی احداث خواهد شد که از منطقه حویلیان در نزدیکی منطقه ابیت‌آباد پاکستان تا مرز چین کشیده می‌شود.

این خط لوله از مرز پاکستان‌ با چین تنها ١٧٥ کیلومترفاصله دارد و بنابراین می‌توان خط لوله گاز ایران به پاکستان را از مسیر نوابشاه، ابیت‌آباد و گیلگت تا مرز چین رساند.

طرح نهائی این پروژه احتمالا تا 3 ماہ آینده تدوین خواهد شد.


خشم آمريکا زماني بيشتر شده که پاکستان بر تداوم همکاري در زمينه اين خط لوله اصرار دارد ولي از توافقنامه اش با آمريکا در زمينه انرژي هسته اي شهري عقب نشيني کرده است.

کارشناسان معتقدند که با گنجاندن چین در پروژه خط لوله گاز ایران-پاکستان می‌توان از فشارهای آمریکا که خواهان خروج اسلام‌آباد از این پروژه است نیز کاست.

مقامات پاکستاني و چيني در خصوص گسترش خط لوله گاز از "گوادر" پاکستان به غرب چين و همچنين پيشنهاد ساخت خط لوله نفتي بين دو کشور در نشست 26 اوت(پس فردا) با يکديگر بحث و تبادل نظر مي کنند.

طرح خط لوله گاز ایران- پاکستان موسوم به "خط لوله صلح"، خط لوله‌ای به طول 2700 کیلومتر است که قرار است گاز ایران را به پاکستان و هند صادر کند.

لازم به ذکر است که هند از سال 2007 تاکنون به دلیل مسائل سیاسی از پروژه خط لوله صلح کناررفت اما با امضای توافقنامه احداث این خط لوله در خاک پاکستان بین مقامات تهران و اسلام‌آباد در اسفند ماه گذشته، سعی کرد به مذاکرات بازگردد.

اخیرا سلمان خورشید وزیر امور خارجه هند، درباره پیوستن کشورش به خط لوله صلح ابراز تمایل کرده و گفته است که دهلی‌نو علاقمند به از سرگیری گفت‌وگوها با ایران برای مشارکت در ساخت خط لوله گاز صلح و پیوستن به این پروژه است.

گفته می‌شود که پس از توافق اولیه بین اسلام‌آباد و پکن، تهران نیز به‌طور رسمی در جریان پروژه ادامه خط لوله صلح به چین قرار خواهد گرفت و ممکن است برای توافق کامل میان 3 کشور به زمان بیشتری نیاز باشد.
برچسب ها: خط لوله ، نفت ، چین ، پاکستان ، گاز ، ایران
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار