![در بازار میوه چه میگذرد؟](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/11/18/20323974_278.jpg)
به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران ارومیه، چه برکتی بالاتر از قرآن و چه راهنمایی با فضیلتتر از آن که در این ماه عظیم برای سعادت انسان نازل شده است.
واژه رمضان از ریشه رمضاء گرفته شده و به معنای شدت تابش خورشید بر سنگریزه است، چون ماه رمضان گناهان را میسوزاند، از این رو این ماه را رمضان نامیدهاند و از سوی دیگر رمضان از اسماء الهی است.
این ماه، ماه نزول قرآن است، قرآنی که حامل برنامه هدایت و سعادت انسان بوده و در این ماه پر برکت از آسمان نازل شد.
ماه رمضان، ماه خداوند است و شبهای قدر در آن قرار دارد و فضیلت ماه مبارک رمضان بسیار زیاد و نامحدود است.
ماه رمضان تنها ماهی است که نام آن در قرآن ذکر شده و این ماه با فضیلتترین و با برکتترین ماه سال به شمار میرود، زیرا در این ماه خداوند متعال درهای رحمت خویش را بر مسلمانان میگشاید و از اهمیتهای ماه مبارک رمضان نزول قرآن، کلام پروردگار و بزرگترین معجزه رسول اکرم (ص) است.
در ماه رمضان درهای آسمان و بهشت گشوده شده و درهای جهنم بسته میشود و عبادت در یکی از شبهای آن (شب قدر) بهتر از عبادت هزار ماه است.
در ماه مبارک رمضان خداوند متعال توفیق روزهداری را به بندگانش عطا کرده است، پس هر کس ماه رمضان را درک کرد باید روزه بگیرد.
انسان افزون بر جنبه مادی و جسمی دارای بعد معنوی و روحی هم هست و هر کدام در رسیدن به کمال مطلوب خود برنامههای ویژه را نیاز دارند، یکی از برنامهها برای تقویت و رشد بعد معنوی، تقوا و پرهیزکاری است یعنی اگر انسان بخواهد خودش را از جنبه معنوی رشد و پرورش دهد و به طهارت و کمال مطلوب برسد، باید هوای نفس خود را مهار کند و موانع رشد را یکی پس از دیگری از راه بر دارد، به طوری که یکی از اعمالی که در این راستا مؤثر و مفید است روزهداری است.
روزه داری روح، روان، قلب، دل و نیز جسم را آرامش داده و باعث سلامتی روح و تندرستی جسم میشود و پیامبر اکرم(ص) میفرماید: «روزه بگیرید تا سالم بمانید».
برخی چنین فکر میکنند که میهمانی خدا فقط در این خلاصه میشود که یک روزهدار همراه دیگر روزهداران در وقت سحر به امساک پرداخته و در پایان روز به افطار بپردازد و همین مسئله همه ساله تکرار میشود اما این به تنهایی هرگز کافی نیست، چرا که هدف این نبوده که مسلمانان فقط چند ساعتی از روز و چند روزی از سال از خوردن و آشامیدن خودداری کنند، بلکه در این یک ماه باید جهاد کنند به طوری که جهادی پیگیر و تلاشی مستمر در راستای تهذیب نفس و اصلاح خویش داشته باشند.
این یک ماه کلاس آموزش و تمرین آموختهها است، کلاسی برای آزمودن فضایل اخلاقی و تلاش برای ترک رذایل اخلاقی است.
روزه در اخلاق انسان هم تأثیر میگذارد و شخص را ورزیده، قانع و باحوصله بار میآورد و درس صبر و متانت به او یاد میدهد، روزهدار طعم تشنگی و گرسنگی را میچشد و به زندگی فقرا و مستمندان بهتر و بیشتر میاندیشد و رسیدگی به آنها را وظیفه خود میشمرد.
شب قدر از شبهایی بوده که برتر از هزار ماه است و فرشتگان در این شب به اذن خدا فرود میآیند و جمیع مقدرات بندگان را در طول سال تعیین میکنند و وجود این شب در این ماه مبارک نعمت و موهبتی الهی بر امت پیامبر گرامی اسلام(ص) است و مقدرات یک سال انسانها براساس لیاقتها و زمینههایی که خود آنها به وجود آوردهاند تعیین میشود و انسان در چنین شبی با تفکر و تدبر میتواند به خود آید و اعمال یک سال خود را ارزیابی کند و با فراهم آوردن زمینه مناسب بهترین سرنوشت را برای خود رقم زند.
مؤمنان با مقدمهسازى و فراهم کردن زمینههاى معنوى در ماههاى رجب و شعبان، هر سال خود را براى ورود به این ماه پربرکت آماده مىکنند و با حلول این ماه با شور و اشتیاق و دادن اطعام و افطارى به نیازمندان، شبزندهدارى و عبادت، تلاوت قرآن، دعا، استغفار، دادن صدقه، روزه دارى و... روح و جان خود را از سرچشمه فیض الهى سیراب مىکنند.
بدیهی است فضایل و ثوابهایی که برای ماه مبارک رمضان و روزهداری ذکر شده از آن کسانی است که حقیقت آن را درک کنند و به محتوای آن عمل و در گفتار و کردار خویش به کار گیرند و به آنها جامه عمل بپوشانند.
ماه مبارک رمضان ماه بهار قرآن است
حجتالاسلام نقی باقری در زمینه اهمیت ماه مبارک رمضان، اظهار داشت: ماه مبارک رمضان ماه ضیافت خداوند متعال بوده و هر کس بخواهد از سفره پر نعمت خداوند متعال استفاده کند، باید برای ماه مبارک رمضان خود را از هر لحاظ مهمان خداوند متعال قرار دهد.
امام جمعه شاهیندژ گفت: در این ماه خداوند متعال میزبان شده برای افرادی که به گفتههای خداوند متعال لبیک گفته و تمام واجبات، محرمات، مکروهات و مباهات را به نحو احسن عمل کردهاند.
باقری اعلام کرد: خداوند به ما توفیق دهد میهمانی باشیم که بتوانیم میزبانی میزبان را ادا کنیم به طوری که از لحاظ جسمی و روحی و نیز از لحاظ گوش، چشم، عقل و فکر روزه باشیم.
وی افزود: تلاش کنیم در ماه مبارک رمضان قرآن، تفسیر قرآن و معنا و مفهوم آن را بیش از پیش درک کرده و رنگ و بوی الهی پیدا کنیم و بتوانیم مهمان واقعی خداوند متعال باشیم.
باقری اعلام کرد: در ماه مبارک رمضان هر روز یک جزء قرآن در مساجد قرائت میشود که در 30 روز ختم قرآن صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه هر روز بعد از نماز ظهر و عصر و مغرب و عشا در تمام مساجد تفسیر و قرائت قرآن داریم، تصریح کرد: در ماه مبارک رمضان در نظر داریم که 35 مسجد شهرستان شاهیندژ فعال باشد و در روستاها نیز 65 مسجد فعال میشود که جمعا 100 مسجد در ماه مبارک رمضان در شهرستان شاهیندژ فعال هستند.
امام جمعه شاهیندژ افزود: نظر و تصمیم به این است که 100 عدد ختم قرآن در ماه مبارک رمضان انجام شود که این ختم قرآن برای سلامتی و ظهور منجی عالم بشریت و رساندن خود به مصونیت و تهذیب نفس صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه در شهرستان شاهیندژ همایش انس با قرآن انجام میگیرد، اعلام کرد: این همایش به همت سازمان تبلیغات اسلامی و با مداحان و هیئتهای مذهبی برگزار میشود.
امام جمعه شاهیندژ خاطرنشان کرد: خداوند متعال به افراد توفیق زنده ماندن داده و آنها باید تلاش کنند در این ماه رنگ و بوی الهی برای خود اخذ کنند تا مهمانی خداوند متعال را از نظر جسمی و روحی تا سال آینده حفظ کنند.
ماه مبارک رمضان ماه خودسازی و فرصت انجام کارهای خوب و خدایی است
ماموستا عبدالرحمان خلیفهزاده ضمن تبریک و تهنیت ماه مبارک رمضان به مقام معظم رهبری و مردم متدین کشور بالاخص مردم آذربایجان غربی، اظهار داشت: روزه از واجبات ماه مبارک رمضان بوده که یکی از شش واجبات اسلام است.
امام جمعه بوکان با بیان اینکه از اهمیتهای ماه مبارک رمضان نزول قرآن است، گفت: قرآنی که حامل برنامه هدایت و سعادت انسان بوده و در این ماه پر برکت از آسمان نازل شد.
خلیفهزاده با بیان اینکه ماه مبارک رمضان برای مسلمانان سود و نفع زیادی دارد، خاطرنشان کرد: ماه مبارک رمضان از جنبه اخلاق، خودسازی، آمادگی برای لیاقت خیر و برکت و توجه خداوند متعال برای مسلمانان سود و نفع زیادی دارد.
وی اعلام کرد: در روزهای ماه مبارک رمضان در شهرستان بوکان روحانیون برای مردم موعظه و تبلیغ دین میکنند و در رابطه با فرائض و ارکان روزه و مسائل اقتصادی و اجتماعی برای مردم صحبت میکنند و در شبها نیز در مساجد این شهرستان نماز تراویح خوانده میشود.
خلیفهزاده افزود: در ایام ماه مبارک رمضان مردم بر سر مزار عزیزان خود میروند و برای روح متوفی و مردگان فاتحه میخوانند.
وی تصریح کرد: در بین ما مسلمانان خصلت خوبی وجود دارد و آن این است در ماه مبارک رمضان و عید فطر در صورتی که در طول سال بین دو طایفه نزاعی شده و اختلافی بر سر مسائل دنیایی پیش آمده این دو طایفه از کدورت و نزاع گذشت میکنند.
خلیفهزاده ادامه داد: یکی از ثمراتش برای انسان احیای رفعت، شفقت و مهربانی است که به واسطه روزه بین مسلمانان جنبه بخشش زیادتر میشود.
وی ابراز داشت: چیزی که به برکت نظام مقدس اسلامی در شهرستان بوکان نیز عادت شده، این است که مردم افطاری میدهند و در این افطاری پولی برای کارهای خیر جمع میشود.
خلیفهزاده اضافه کرد: این پولهای جمعآوری شده برای بهزیستی، سالمندان و نابینایان هزینه میشود که برای هر کدام از آنها انجمنهایی تشکیل شده یا خیرین در این زمینه کمک میکنند.
وی تصریح کرد: این سنت حسنه نیز از حسنات نظام جمهوری اسلامی ایران بوده که در بین مسلمانان ایران احیا شده است.
محور تمام برنامهها در ماه مبارک رمضان توجه به قرآن است
حجتالاسلام صفر یوسفزاده با اشاره به اهمیت ماه مبارک رمضان اظهار داشت: باید قدر فرصت بزرگ، ویژه و بینظیر ماه مبارک رمضان را که ماه ضیافتالله بوده و همه مومنان سر سفره ویژه قرآن عظیمالشان مهمان هستند، بدانیم.
امام جمعه چالدران گفت: ماه مبارک رمضان در راس تمام ماههای سال قرار دارد و بهترین روزها مخصوصا لیالی القدر و نزول قرآن در این ماه واقع شده است، به طوری که محور تمام برنامهها در ماه مبارک رمضان توجه به قرآن است.
یوسفزاده با بیان اینکه اگر انسان با قرآن مانوس شود و انس گیرد سعادتمند و پیروز راه هدایت است، ادامه داد: تنها راه نجات بشریت قرآن است.
وی خاطرنشان کرد: به برکت انقلاب اسلامی ایران برنامههای قرآن در کشور ما بیشتر رواج یافته و سرتاسر ایران قرآنی و اهل قرآن است.
یوسفزاده تصریح کرد: تمام برنامهها آماده است تا بهترین بهرهبرداری را از برکات ماه مبارک داشته باشیم و هر سال بهتر از گذشته این برنامهها را برگزار کنیم.
یوسف زاده در زمینه برنامههای مورد نظر، اعلام کرد: در طول ماه مبارک رمضان هر روز یک جزء از قرآن با حضور نمازگزاران در مصلی و مسجد جامع قرائت میشود و قاریان فضای معنوی و الهی خلق میکنند.
وی اضافه کرد: برای نمازگزاران احکام تبلیغی دینی و آیات الهی تفسیر میشود و در نماز ظهر برنامه تفسیر قرآن داریم که در تمام مساجد مخصوصا مصلی و مسجد جامع برقرار است.
وی ادامه داد: امید است به برکت قرآن و ماه مبارک رمضان قلبهایمان را جلا داده و نورانی کنیم و فرهنگ قرآنی بیش از پیش رواج یابد که با رواج فرهنگ قرآنی تمام مشکلات جامعه حل میشود.
یوسفزاده تصریح کرد: در سراسر دنیا ایران اسلامی با فرهنگ قرآنی میتواند بهترین الگو باشد.
ماه رمضان، ماهی است که قرآن برای راهنمایی و هدایت مردم نازل شده و نشانههای جداکننده میان حق و باطل در آن است.
با توجه به اینکه سعادت، عزت و برنامه زندگی انسانها در قرآن کریم قرار داده شده و بیشتر مشکلات جامعه در بیتوجهی به قرآن نهفته، امید است با تدبر و تفکر در آیات قرآن و توجه به معنا و تفسیر آن به خصوص در این ماه پر خیر و برکت و ترویج فرهنگ قرآنی در جامعه، تماممشکلات جامعه حل شود./س