به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از روزنامه واشنگتن پست، اداره امنیت ملی آمریکا و افبیآی مستقیما اطلاعات کلیه افراد مشترک در سرور شرکتهای مایکروسافت، یاهو، گوگل، فیسبوک، اپل، پلتاک، آاوال، اسکایپ و یوتیوب را به بهانه مبارزه با تروریسم رصد کردهاند.
بنا بر این گزارش، این اطلاعات شامل عکسها، فیلمها، نامههای الکترونیک، فهرست تماسهای دوستان، سابقه مرور سایتهای اینترنتی (history)، و چتهای انجام شده از طریق سرور این شرکت ها می باشد.
این رصد اینترنتی از سال 2007 آغاز شده و در حال حاضر به حدی گسترش یافته است که منبع اصلی گزارشدهی روزانه درباره مسایل اطلاعاتی فوق سری به باراک اوباما رییس جمهور آمریکا می باشد.
روز چهارشنبه نیز فاش شد که نهادهای اطلاعاتی آمریکا مکالمات تلفنی میلیونها مشترک تلفن همراه را در آمریکا به صورت روتین شنود کرده اند و می کنند.
شرکت گوگل در بیانیهای در واکنش به این گزارش ضمن پذیرش این مساله گفت این شرکت مطابق قانون اطلاعات کاربران خود را در اختیار دولت آمریکا می گذارد. این شرکت در عین حال مدعی شد دولت آمریکا به اطلاعات خصوصی کاربران این شرکت دسترسی آزاد ندارد.
در عین حال، یک مدیر وبسایت در یکی از شرکتهای نامبرده که خواست نامش فاش نشود در گفتگو با روزنامه گاردین گفت اگر دولت آمریکا در اطلاعات خصوصی کاربران تصرف کرده باشد، این کار بی اطلاع مدیران این شرکتها صورت گرفته است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، تاکنون 77 هزار گزارش اطلاعاتی در آمریکا مبتنی بر اطلاعاتی منتشر شده است که از طریق شنودهای تلفنی یا رصدهای اینترنتی تهیه شدهاند.