به گزارش
خبرنگار باشگاه خبرنگاران همدان ؛صحبت اله نجفي در کارگروه توسعه معاون شهرستان ملاير افزود: اين شهرستان داراي 42 معدن فعال است که 50 فقره معدن نيز به صورت راکد و متروکه است.
وي اظهار داشت: از اين تعداد، 17 فقره در جوکار، 9 فقره در بخش مرکزي، 15 فقره در بخش سامن و يک معدن نيز در بخش زند فعال است.
نجفي خواستار مطالعه، شناسايي و استعداديابي ظرفيت هاي معدني اين شهرستان شد و تصريح کرد: نحوه واگذاري و بهره برداري معادن بايد پس از ارزيابي نيازهاي شهرستان و به تشخيص اداره صنايع و معادن و تاييد کارگروه باشد.
وي بر همکاري دستگاه هاي اجرايي عضو کارگروه نيز تاکيد کرد و افزود: استفاده از زيرساخت هاي ايجاد شده معادن شهرستان بايد بر اساس ضوابط و استانداردها باشد.
کارشناس امور معادن استان همدان نيز با بيان اينکه استان همدان رتبه دوم معادن کشور از نظر تعداد و رتبه سوم از نظر ظرفيت را به خود اختصاص داده، بيان داشت: ملاير با داشتن ذخاير معدني چون سيليس، فلدسپات، سنگ آهن و آندالوزيت سهم قابل توجهي از اين ذخاير را از نظر تعداد و ظرفيت معادن به خود اختصاص داده است.
وي ادامه داد: مواد معدني استخراج شده از معادن ملاير داراي کاربري صنعتي است و در ساخت کاشي، سراميک، سيمان، صنايع نسوز، بلور و شيشه و کريستال مصرف مي شود.
وي با بيان اينکه براي حل مشکلات معدن بايد با نگاه مثبت برخورد کرد، اظهار داشت: معدن سرمک ملاير با وجود اينکه در محدوده منطقه حفاظت شده لشگردر واقع شده، مشکلاتي براي آن به وجود آمده که بايد رفع شود.
رييس اداره صنعت، معدن و تجارت ملاير نيز با اشاره به ظرفيت بالاي معادن اين شهرستان افزود: 30 درصد پروانه هاي بهره برداري صادره در ملاير مختص به صنايع وابسته مواد معدني است.
داريوش صفاري بيان داشت: در حال حاضر، 80 واحد صنعتي از صنايع وابسته به مواد معدني با يک هزارو 297 نفر اشتغال در اين شهرستان در حال فعاليت است.
وي در عين حال کمبود شن و ماسه را يکي از معضلات اين شهرستان برشمرد و گفت: اين در حاليست که بخش زيادي از شن و ماسه مورد نياز ملاير از شهرستان هايي چون بروجرد و شهرهاي همجوار وارد مي شود.
صفاري تصريح کرد: براي تامين شن و ماسه ملاير سه معدن در شهرستان وجود دارد که داراي معارضين محلي است./ب