به گزارش
گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا؛ اين اختراع به همت دکتر امير رضا کچويي عضو هيئت علمي گروه جراحي ارتوپدي دانشگاه علوم پزشکي مشهد طراحي و ساخته شده است و با شماره 79026 ثبت اختراع شده است.
دکتر امير رضا کچويي در اين زمينه اظهار داشت :جراحي هايي که در اندام تحتاني از جمله لگن ، زانو و پاي بيمار انجام مي شود لازم است که بيمار تا مدتي پس از عمل جراحي و به منظور بهبودي کامل و جلوگيري از آسيب به ناحيه عمل، محدوديت وزن بر روي پا داشته باشد.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اشاره به اينکه در برخي مواقع بيمار نمي تواند ميزان فشار بر روي پاي خود را تنظيم کند و اين امر موجب آسيب به اندام تحتاني و محل مورد جراحي و يا شکستگي مي شود، خاطر نشان کرد: با قرار دادن سنسور هاي حساس وزن در کفش طبي و انتقال اطلاعات از طريق رايانه به سنسور بر اساس عمل مي توان از بسياري از عوارض ناشي از فشار يا عدم فشار وزني بيمار پس از عمل جلوگيري کرد.
دکتر امير رضا کچويي در خصوص عملکرد اين کفش گفت: اين کفش و سنسور تعبيه شده در آن به گونه اي عمل مي کند که بيمار اگر بيش يا کمتر از حد مجاز، فشار وزني بر روي اندام تحتاني عمل شده بياورد، صدا داده و بيمار را آگاه مي کند.
وي افزود :به طور مثال بر اساس وزن و نوع عمل بيمار اطلاعات به سنسور داده مي شود که بيمار در دو هفته اول 25 درصد وزن، در دو هفته دوم 50 درصد را بر روي پاي خود داشته باشد و اين روند درماني ادامه دارد تا اين ميزان به 100درصد برسد.
عضو گروه جراحي ارتو پدي دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اشاره به اينکه برخي از بيماران به موجب ترس از آسيب يا شکستگي مجدد ناحيه عمل فشاري بر روي پاي خود وارد نمي کنند، خاطر نشان کرد: اين امر مي تواند موجب پوکي استخوان و يا سفتي مفصل شود که با استفاده از اين کفش مي توان از اينگونه عوارض جلوگيري کرد.
دکتر امير رضا کچويي کاربرد دوم اين کفش را در زمينه هاي تحقيقاتي و پژوهشي عنوان کرد و گفت: بر اساس بررسي هاي انجام شده تا کنون در هيچ مقاله اي به صراحت براي درمانهاي پس از عمل و ميزان وزن گذاري بيمار مطلبي بيان نشده است و تمامي مقالات به صورت کيفي ارائه شده است و با استفاده از اين کفش مي توان تحقيقات را بر اساس کمي نيز ارائه داد.
وي در خصوص برنامه هاي توليد اين کفش اظهار داشت: اين کفش از سوي اداره تجهيزات پزشکي وزارت بهداشت به عنوان نمونه اي منحصر به فرد معرفي شده است و به دنبال آن هستيم که با مشارکت شرکتهاي سرمايه گذار اين محصول را توليد کنيم.
دکتر امير رضا کچويي خاطر نشان کرد: در صورت توليد اين کفش طبي هزينه کمتر از 300 هزار ريال است./ح