ریشه این گیاه قوی و پر انشعاب است، این گیاه میتواند در زمینهای نرم تا یک متر نیز در خاک نفوذ کند.
این گیاه از نظرارزش غذایی شبیه لوبیا و نخود فرنگی است،در کشورهای خارجی بیشتر به صورت یخزده عرضه میشود.
دانههای رسیده باقلا حدود چهار درصد پروتئین با ارزش فیزیولوژیکی بالا و مقادیر زیادی املاح معدنی مثل فسفر، کلسیم و آهن دارد.
مقدار ویتامین c در باقلا متوسط و مقدار کاروتین آن کم است.
باقلا محصول فصل خشک است و سرمایی تا منهای پنج درجه سانتیگراد را تحمل میکند؛ گیاهان جوان حتی در سرمایی کمتر از منهای پنج درجه سانتیگراد نیز مقاومت میکنند.
گرمای زیاد باعث کاهش گل و میوه این محصول میشود.
بیماریهای باقلا شامل زنگ باقلا، لکه سیاه برگ و بیماری لکه قهوهای برگ و غلاف آن است./س