به گزارش خبرنگار
دانشگاه باشگاه خبرنگاران، محمدرضا مرداني با اشاره به اهداف کنفرانس ملي" آينده پژوهشي جمهوري اسلامي ايران با رويکرد تمدن سازي نوين اسلامي" گفت: شناسايي و دسته بندي قطبهاي علمي آينده پژوهشي کشور، ارائه نتايج مطالعات و دستاوردهاي قطبهاي علمي و صاحبنظران آينده پژوهشي کشور، تعريف جايگاه قطبهاي ويژه در توليد علم آينده پژوهشي، آسيبشناسي مطالعات آينده پژوهشي در حوزههاي مختلف ايران و بسترسازي جهت دستيابي به چشم انداز مشترک، تبيين آخرين روشها، دستاوردها و فناوريهاي نوين در حوزه آينده پژوهشي و شناسايي موانع پيش رو، تبيين ضرورت و کارکردهاي آينده پژوهشي براي سازمانها و دستگاههاي اجرايي، شناسايي حوزههاي راهبردي کشور از منظر آينده پژوهشي در راستاي اسناد بالا دستي کشور از اهداف اصلي اين كنفرانس محسوب ميشود.
وي با توجه به هدف اصلي اين كنفرانس گفت: شناسايي و دسته بندي قطبهاي علمي "آينده پژوهشي" کشور در راستاي ايجاد هم افزايي بين مراكز پژوهشي و دانشگاهي، هدف اصلي اين كنفرانس است.
مرداني در ادامه با اشاره به نوپا بودن علم "آينده پژوهي" تاكيد كرد: مقام معظم رهبري بيشترين سهم در برگزاري اين كنفرانس را دارد و چون اين كنفرانس در راستاي الگوي ايراني اسلامي قرار دارد، مقام معظم رهبري مستقيما پيگير اين همايش هستند.
دبير كنفرانس با اشاره به مخاطبان اصلي اين كنفرانس خاطرنشان كرد: مديران و پژوهشگران مراکز تحقيقاتي مرتبط با آينده پژوهشي، مديران و کارشناسان دستگاههاي دولتي و غيردولتي، اساتيد و دانشجويان رشتههاي آينده پژوهشي و علوم اجتماعي و انساني مخاطبان اصلي اين كنفرانس ملي به شمار ميروند و ساير مخاطبان شامل محققان، پژوهشگران و علاقهمندان به حوزه آينده پژوهي ميشوند.
وي همچنين محورهاي كنفرانس را در 7 حوزه به شرح ذيل تشريح كرد:
_حوزه اقتصادي: پانل تخصصي آينده پژوهشي فضاي اقتصادي و کسب و کار با تاکيد بر اقتصاد مقاومتي
_حوزه علم و فناوري: پانل تخصصي آينده پژوهشي فضاي علم و فناوري با تاکيد بر نقشه جامع علمي کشور
_حوزه ديني: پانل تخصصي آينده پژوهشي از منظر اديان با تاکيد بر آموزههاي اسلامي
_حوزه فرهنگي اجتماعي: پانل تخصصي آينده پژوهشي فضاي فرهنگي و اجتماعي با تاکيد بر سبک زندگي
_حوزه سياسي: پانل تخصصي آينده پژوهشي فضاي سياسي ايران و جهان با تاکيد بر جهاني سازي
_حوزه دفاعي امنيتي: پانل تخصصي آينده پژوهشي فضاي دفاعي امنيتي با تاکيد بر امنيت پايدار
_حوزه انرژي: پانل تخصصي آينده پژوهشي حوزه انرژي با تاکيد بر بهينه سازي مصرف انرژي
گفتني است، در حوزه انرژي صرفا حوزه نفت و گاز مورد توجه قرار ميگيرد و مسئوليت آن نيز به عهده معاونت پژوهشي شركت نفت و گاز است.
مرداني در پايان خاطر نشان كرد: تا به حال 140 مقاله به دبيرخانه ما ارسال شده كه 5 مقاله برتر مستقيما در كنفرانس خوانده مي شود، ده مقاله بعدي نيز به صورت پوستر چاپ و در نهايت خلاصه هر پنل نيز تحت عنوان مقاله علمي منتشر خواهد شد.
انتهاي پيام/