به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز یزد/
اعظم السادات هاشمی افزود: زیرا که مواد حاوی ویتامین ث هستند که به جذب آهن غذا کمک می کنند.
وی
در خصوص بیماری کم خونی اظهار داشت: کم خونی کاهش میزان سلول خونی است به
عبارتی دیگر کاهش مقدار هموگلبین خون کم خونی تلقی می شود.
هاشمی
ضمن اشاره به اینکه کم خونی ها برحسب سن و جنس متفاوت است تصریح کرد: علائم
کم خونی در نوزادان کمتر دیده می شود مگر در مواردی خاص و در کودکی بصورت
رنگ پریدگی، بی اشتهایی، خلق و خو نا آرام، عدم تمرکز حواس، فراموشی و خرد
شدن ناخن ها را نشان می دهد.
این فوق تخصص خون و سرطان کودکان ادامه داد: مصرف گوشت، جگر، عدس، خشکبار مانند زرد آلو غنی از آهن هستند.
وی
با بیان اینکه چای و لبنیات مانع جذب آهن می گردد توصیه کرد: دو ساعت قبل و
دو ساعت بعد از مواد غنی از آهن نباید از چای و لبنیات استفاده کرد.
عضو
هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد بهترین راه حل کم خونی های
ناشی از عادات بد غذایی را استفاده از غذاهای سنتی و حذف غذاهای فست فود
دانست و افزود: غذاهای سنتی مثل سالاد میوه، سبزیجات و خوردن غذاهای خوب از
کم خونی ها پیشگیری می کند.
هاشمی در خصوص راههای درمان کم خونی
گفت: شناخت علائم کم خونی، مراجعه به موقع به پزشک و ذخیره B12، انجام
آزمایش قبل از ازدواج، استفاده از منابع فولیک اسید مثل سبزیجات از جمله
راه های درمان به شمار می روند./س