دکتر محمد آذینی درگفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران در نیشابور، بااعلام این مطلب افزود: کلیه از مهمترین اعضای دستگاه داخلی بدن به شمار میرود.
وی بیان داشت: وظیفه اصلی کلیهها دفع مواد زائد از خون است و در تنظیم برخی هورمونها و مواد شیمیایی از جمله اریتروپوئتین برای تولید گلبول قرمز، رنین برای کنترل فشار خون و ویتامین d نقش دارند.
مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت نیشابور عنوان کرد: افزایش فشار خون حتی اگر هم کم باشد حائز اهمیت است، به طور معمول فشار خون در افراد سالم در شب کاهش پیدا میکند و در مراحل ابتدایی نفروپاتی دیابتی، نبود کاهش فشار خون در شب ممکن است یکی از علائم اولیه با نفروپاتی دیابتی (بیماری کلیوی ناشی از دیابت) باشد.
آذینی در مورد علائم نفروپاتی دیابتی توضیح داد: فعالیتهای کلیه، معمولا نفروپاتی دیابتی تا بروز مراحل پیشرفته بیماری علامت خاصی ندارد و به دلیل دفع زیاد پروتئین از ادرار و غلظت پروتئین خون، کاهش احتمال بروز ورم در مچ پا را افزایش میدهد.
مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت نیشابور اضافه کرد: بیماران مبتلا به نفروپاتی دیابتی در معرض افزایش خطر بعضی دیگر ازعوارض دیابت نظیر بیماریهای قلبی، عروقی بیماری های چشمی دیابت و مشکلات عصبی دیابت هستند.
آذینی
اضافه کرد: پیشروی تا آخرین مرحله بیماری کلیه (از کار افتادن کلیه) یکی از مشکلات
اساسی بیماران دیابتی است که به پیوند کلیه یا دیالیز نیاز دارد./س