رئيس مركز تحقيقات اعتياد دانشگاه علوم پزشكي مشهد گفت: ژنتيك به صورت مستقيم و غيرمستقيم در بالا بردن احتمال ابتلا به اعتياد تاثير دارد.

به گزارش گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، دكتر رضا افشاري با اشاره به تاثير مستقيم ژنتيك در اعتياد اظهار داشت: مطالعات نشان داده است افرادي كه در خانواده هايشان معتاد وجود دارد احتمال ابتلا به اعتياد در آنها بالا مي رود.

وي با اشاره به وجود ژن هايي كه در به وجود آمدن بيماري اعتياد موثر هستند تصريح كرد: اين ژن ها در به وجود آوردن اعتياد و نوع آن موثر هستند به اين معني كه همين ژن ها سبب به وجود آمدن اعتياد به مواد مخدر مختلف مانند الكل، كوكائين، ترياك و ديگر مواد مخدر است.

عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي مشهد عوامل ژنتيكي را به صورت غير مستقيم در ابتلا به اعتياد موثر دانست و ادامه داد: بسياري از عوارض وجود دارند كه ژنتيك در آنها نقش دارد مانند طاقت كم در برابر درد، استرس بالا و يا عواملي ديگري از اين دست كه اين عوامل احتمال ابتلا به اعتياد را بالا مي برد در نتيجه ژنتيك به صورت غير مستقيم نيز در ابتلا به اعتياد نقش دارد.

دكتر افشاري در ارتباط با ديگر عوامل موثر در ابتلا به اعتياد خاطر نشان كرد : همچنين عوامل محيطي نيز در ابتلا به اعتياد بسيار موثر است .

وي افزود: از جمله اين عوامل مي توان به دسترسي ساده به مواد مخدر در محيط زندگي، دوستان ناباب و روابط ناسالم اشاره کرد.

رئيس مركز تحقيقات اعتياد دانشگاه علوم پزشكي مشهد با اظهار خشنودي نسبت به تغييرديد مردم نسبت به بيماري اعتياد خاطر نشان كرد: در گذشته اين ديد وجود داشت كه افراد معتاد مجرم هستند و بايد از اجتماع جدا شوند ولي در حال حاضر كسي را به خاطر مصرف مواد مخدر مجازات نمي كنند و براي آنها برنامه هاي درماني در نظر گرفته مي شود./ح
برچسب ها: ژنتیک ، اعتیاد ، موادمخدر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار