به گزارش
خبرنگار باشگاه خبرنگاران همدان ؛ معاون ستاد دیه کشور در جشن گلریزان در همدان گفت : شرکت های بیمه گر موظفند بلافاصله بعد از بروز سانحه رانندگی خسارت را طبق قانون پرداخت کنند که این امر در کشور اجرا نمی شود.
ساری افزود : هیچیک از شرکت های بیمه گر ، ماده پنج و شش آیین نامه اجرایی قانون بیمه اجباری را اجرا نکرده و بیمه مرکزی که وظیفه نظارت و برخورد با متخلفان را دارد نیز هیچگونه برخوردی با آنان نمی کند.
وی با بیان اینکه طبق قانون ، عوامل پلیس راه و راهور موظف هستند از تردد خودروهای فاقد بیمه جلوگیری کنند اما این قانون نیز تاکنون از سوی ناجا اجرا نشده است گفت : چنانچه قانون به صورت کامل و بی کم و کاست اجرا شود ، به طور حتم ورود بدهکار به علت دیه به زندان به صفر می رسد.
معاون ستاد دیه کشور افزود: 13 هزار نفر به علت جرائم غیر عمد در زندان به سر می برند که بیش از 10 هزار نفر از آنها محکوم شده و سه هزار نفر دیگر بلاتکلیف هستند.
آقای ساری افزود : پنج هزار و 100 نفر به علت ناتوانی صدور چک بلامحل، 2 هزار و 200 نفر به علت ناتوانی در پرداخت دیه منجر به فوت و جرح، سه هزار و 500 نفر به علت پرداخت نکردن مهریه و 800 نفر به علت ناتوانی در پرداخت نفقه در زندان های کشور تحمل حبس می کنند.
وی گفت : برای آزادی این تعداد زندانی سه هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است با این وجود و با استناد به تجربیات گذشته چنانچه 50 درصد از این رقم مهیا شود ، ستاد دیه قادر به جلب رضایت شاکی برای آزادی تمامی زندانیان است.
معاون ستاد دیه کشور افزود:پارسال 12780 زندانی در فرایند ستاد دیه کشور و به کمک دستگاه های مختلف آزاد شدند وپیش بینی می شود امسال نیز بیش از 13هزار نفر از بند رهایی یابند.
آقای ساری همچنین افزود : سه هزار و 500 داماد به دلیل ناتوانی در پرداخت مهریه در زندان های کشور محبوس هستند.
معاون ستاد دیه کشور با بیان اینکه شمار زندانیان مهریه سال 89 ، 2هزار نفر بود که این رقم پارسال حدود 50 درصد افزایش یافت گفت : تنها در یک ماه گذشته 100 نفر به شمار زندانیان مهریه اضافه شده است که این امر نامعمول به علت تبعیت مردم از سنت های نادرست و چشم و هم چشمی افزایش می یابد.
ساری همچنین افزود : برخی از مهریه ها جنبه عقلانی ندارد و برخی زندانیان به دلیل این مهریه های نامعقول در زندان به سر می برند./س