به گزارش
سرويس بين الملل باشگاه
خبرنگاران به نقل از تلویزیونی پرس تی وی ؛ سازمانهای غیردولتی فرانسه در شصت و هفتمین سالروز بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاگی ، نشست ویژه ای در پاریس برگزار کردند. در این نشست تاکید شد که فرانسه باید از تولید و انبار کردن این تسلیحات دست بکشد.
دومینیک لالن دانشمند فیزیک هسته ای در این نشست گفت:« فرانسه 96 سلاح هسته ای در اختیار دارد که می تواند هرگاه بخواهد از آن استفاده کند. قدرت تخریبی این بمبها به اندازه یک هزار بمب اتمی است که در هیروشیما از آن استفاده شد. این سخن به معنای آن است که فرانسه می تواندبا این بمبها آخرالزمان هسته ای بوجود بیاورد.»
ف
رانسه در سالهای 1960 تا 1990 ، 210 آزمایش هسته ای در جزایر پولینزی و اقیانوس آرام و بیابان صحرای الجزایر انجام داد که نتیجه آن مبتلا شدن کارگران نزدیک محل این انفجارها به انواع سرطان بود. دولت فرانسه به قربانیان این انفجارها وعده داد که به آنها غرامت پرداخت خواهد کرد اما این وعده ها فقط در حد حرف باقی ماند.
دومینیک لالن افزود:« از یکهزار درخواست غرامتی که به علت این آزمایشهای هسته ای فرانسه مطرح شد فقط یکصد و هشت مورد به صورت گزینشی انتخاب شد و غرامت پرداخت شد. این وضع باید تغییر کند.»
باتوجه به اینکه فرانسه تسلیحات هسته ای بسیاری دارد و آزمایشهای هسته ای انجام می دهد ، نگرانی های زیادی درباره ضایعات و زباله های هسته ای این کشور وجود دارد.
دومینیک لالن گفت:« من در مقام دانشمند فیزیک هسته ای می گویم که هیچ امیدی برای یافتن راه حلی به منظور مدیریت زباله های هسته ای وجود ندارد. فرانسه با آلمان توافق نامه ای امضاء کرده است که براساس آن ضایعات هسته ای فرانسه به آلمان فرستاده می شود. اما مردم آلمان هم نمی خواهند زباله های خطرناک ما را داشته باشند.»
باوجود این نگرانی ها ، فرانسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه تاکید کرد کشورش از سیاست بازدارندگی هسته ای دست نخواهد کشید. میشل روگا ، نخست وزیر سابق فرانسه نیز گفته است اگر فرانسه از این سیاست دست بکشد، شانزده میلیارد دلار صرفه جویی خواهد کرد آنهم در شرایطی که فرانسه با بحران اقتصادی مواجه است.