به گزارش
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، اشکال DNA جنین در دوران بارداری، تغییرات شیمیایی مارپیچ دو گانه که تا آخر عمر باقی می مانند را القا می کند.
براساس این گزارش، این تغییرات بر وضعیت سلامت و خطر ابتلا به بیماریها در حال گسترش مثل
سرطان و
دیابت اثر گذار است.
این مطالعه درباره دوقلوها توسط موسسه پژوهشی کودکان مرداک انجام شده است.
براساس، نتایج نشان می دهد که محیط رحم قادر به القای یک نوع خاص از اصلاح شیمیایی به نام میتلاسیون DNA است که به شما اجازه می دهد تا ژن ها را اثر گذار یابی اثر کنید.
در این مسیر بسیاری از فرآیندهای بیولوژیکی از قبیل گسترش بروز بیماریهای همچون دیابت و سرطان با افزایش سن نشان داده شده است.
محققان برای بررسی این پدیده، DNA دوقلوها را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.
در مورد دوقلوها هم همان DNA در محیطهای مختلف توسعه می یابد هر چند که آنها دارای 2 بند ناف و دو کیسه آمینوتیک هستند.
بنابراین تحقیق نشان داده شد که حتی دوقلوهای همسان همان علت
ژنتیکی که توسط یک اسپرم بارور شدند نشان دهنده تفاوت در میتلاسیون DNA است.
این نشان دهنده آن است که این دوقلوها با اینکه با هم در رحم زندگی می کنند اما ممکن است در بافتهای خاص مثل جفت و بند ناف که جنین تحت تاثیر انهاست، متفاوت باشند.
این مطالعه همچنین نشان دهنده ارتباط میان وزن کم نوزاد در هنگام تولد و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی و دیابت در زندگی آنهاست.
محققان دریافتند که ژن متیله با وزن نوزاد هنگام تولد ارتباط دارد و نقش مهمی در رشد، سوخت و ساز بدن و بروز بیماریهای قلبی و عروقی بازی می کند.
بنابراین در آینده، بررسی تغییرات شیمیایی DNA رحم می تواند ابراز مفیدی برای تشخیص زود هنگام بسیاری از بیماری ها باشد و در نهایت می توانید با تغییر محیط رحم خطر ابتلا به بیماری ها را تغییر دهید./عط