دو عنصر بسیار مهم که در ارتباط با دیابت بوده و کمبود آن سبب افزایش قند خون و دیابت می شود روی و کروم است.

پروفسور سید علی اصغر مشتاقی رئیس انجمن عناصر کمیاب ایران در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: روی علاوه بر آنکه وظایف متعددی از قبیل شرکت در ساختار آنزیمهای متعدد، رشد بدن، ساختار پوست و غیره دخالت دارد از اعمال دیگر آن شرکت در ساختمان انسولین است.
 وی تصریح کرد: انسولین هورمون کاهنده خون است، بنابراین کاهش روی در بدن می تواند سبب کاهش ترشح انسولین و افزایش قند خون همراه باشد که به دنبال آن دیابت را تولید می کند.
پرفسور مشتاقی خاطر نشان کرد: علاوه بر روی عنصر دیگر کروم است که از وظایف مهم این عنصر شرکت در تولید پروتئین است که برای تولید انسولین لازم است و این پروتئین GTF نامیده می شود.
 
وی متذکر شد: افرادیکه با کاهش غلظت کروم روبرو هستند پروتئین GTF تولید نشده و لذا ترشح انسولین کاهش پیدا کرده و منجر به افزایش قند خون و دیابت می شود.
 
رئیس انجمن عناصر کمیاب ایران به مواد غذایی حاوی این عناصر اشاره کرد و گفت: مواد غذایی پروتئینی، ماهی، آجیل، لبنیات دارای عنصر کروم و روی است که می تواند با مصرف به اندازه این مواد از کمبود روی و کروم در بدن جلوگیری کرد.
 
مشتاقی در انتها یاد آور شد: قرص های مکمل فقط باید به توصیه پزشک مصرف شده و از مصرف خود سرانه آن اجتناب شود./عط
برچسب ها: پروتئین ، دیابت ، انسولین
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱
Germany
عطا
۱۵:۲۵ ۲۷ تير ۱۳۹۱
سلام کاش آقای دکتر می گفت چه بخوریم و یا چه چیز نخوریم تا مشکل حل بشود و آن هم به زبان خودمانی نه زبان پزشکی .متشکرم
آخرین اخبار